Zamknięto pierwszy browar restauracyjny w Polsce ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wrednyhawran
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    akcja z piwami smakowymi, które powstawały w tajemnicy już na barze
    Żeby klient się nie przyglądał to zaprasza się go stolika i gdy nie widzi dolewa do butelki zlewki
    Masakra. Jeśli tak rzeczywiście było, to krzyż im na drogę.
    Ostatnia zmiana dokonana przez wrednyhawran; 2014-02-13, 16:20.
    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
    Małe Piwko Blog
    Małe Piwko Blog na facebooku
    Domowy Browar Demon

Comment

• fans
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2010.04
      • 195

Miałem nieprzyjemność spróbować ich specjałów na ostatnich Chmielakach.Do dziś pamiętam ten smak.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedzi
        Masakra. Jeśli tak rzeczywiście było, to krzyż im na drogę.
        Myślisz, że tylko oni tak robią? Pisząc zlewki mam na myśli to, co ulewa podczas nalewania, nie resztki ze stołów.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• wrednyhawran
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1784

Myślisz, że tylko oni tak robią? Pisząc zlewki mam na myśli to, co ulewa podczas nalewania, nie resztki ze stołów.
          No się domyślam, że nie zlewają piwa po klientach i nie wykręcają piwa ze szmaty.

Wiem, że to jest dość częsta praktyka, sam nieomal stałem się jej ofiarą parę razy. Dla mnie lokal, w którym usiłuje się coś takiego wciskać jest skreślony.
          Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
          Małe Piwko Blog
          Małe Piwko Blog na facebooku
          Domowy Browar Demon

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13959

Ale we wrocławskim Spiżu jak najbardziej zlewki ze stołów wracają do klientów.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Ahumba
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛
              • 2001.05
              • 9092

Będąc we wrześniu na giełdzie w Sosnowcu usłyszałem, że takie zlewki nazywają w pewnych kręgach "piwo śliwane".
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• wasyll
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 1823

Taa... nawet sam padłem ofiarą pięknych praktyk Pani za barem. Zamówiłem 3 piwa, z uwagi na sporą pianę najpierw zostało nalane pół pierwszego, później drugiego i trzeciego. Po czym nie wiadomo dlaczego, piwo z pierwszej szklani znalazło się w drugiej. Potem kolejne lanie z nalewaka i przelewanie do trzeciej. Wziąłem te piwa tylko ze względu na to, że znajomym bardzo zależało, ale nie mogłem sobie darować i powiedziałem co myślę na ten temat. Nawet zza pleców jakiś chłop przyznał mi rację, a bramanka? Wielce zdziwiona To był mój ostatni raz w tym miejscu.
                www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• dadek
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍺🍺
                  • 2005.09
                  • 4742

Zlewki (oraz sprzedaż piw obcych jako swoje) były też powszechną praktyką w warszawskiej Browarmii. Dlatego od ponad 4 lat bojkotuję ten przybytek drożyzny, olewczego stosunku do klienta i kiepskich piw. Bo wrocławski Spiż przestał dla mnie istnieć już dużo wcześniej.

Comment

• gwzd
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2012.01
                    • 622

W Bierhalle (Warszawa, CH Arkadia) ten sam scenariusz odnośnie zlewek serwowanych jako świeże piwo. W lecie 2012, bo od tej pory tam nie byłem.

Comment

• Rzeszowiak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2009.04
                      • 1597

Trzeba zrobić mapę browarów restauracyjnych, które nie podają piwa ze zlewek.

Comment

• walas83
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2006.04
                        • 6

Miałem okazję tam być na początku maja gdy wracałem z Pragi. Jeśli chodzi o piwo to bardzo mi smakowało, jedno z lepszych jakie piłem w polskich browarach restauracyjnych. Szkoda że z tego co piszecie później się to wszystko tak popsuło.

Co do jedzenia to bardzo się zawiodłem, małe porcje pozbawione smaku. Było to już po rewolucjach pani Gessler.

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedzi
                          Trzeba zrobić mapę browarów restauracyjnych, które nie podają piwa ze zlewek.
                          Tu masz taką mapę: http://www.rzekipolski.info/images/mapa_rzek_polski.jpg
                          Browary, które nie podają piwa ze zlewek, zaznaczone są jaskrawoczerwonymi kuflami.

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                            Tu masz taką mapę: http://www.rzekipolski.info/images/mapa_rzek_polski.jpg
                            Browary, które nie podają piwa ze zlewek, zaznaczone są jaskrawoczerwonymi kuflami.
                            Oo, nie wiedziałem że aż tyle ich jest
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• telek
                              Podpułkownik Chmielowy
                              🥛🥛🥛
                              • 2011.05
                              • 569

"Pogłoska o mojej śmierci była mocno przesadzona." - Mark Twain

???

"Dzień dobry,
                              niestety z przykrością informuję, że restauracja jest nieczynna z powodu remontu całości obiektu i adaptacji wyższych pięter.
                              Ponowne otwarcie dopiero po remoncie. Bardzo przepraszam za niedogodność.

Pozdrawiam,
                              Monika Badura
                              Cieszyński Browar Mieszczański"

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedzi

???

"Dzień dobry,
                                niestety z przykrością informuję, że restauracja jest nieczynna z powodu remontu całości obiektu i adaptacji wyższych pięter.
                                Ponowne otwarcie dopiero po remoncie. Bardzo przepraszam za niedogodność.

Pozdrawiam,
                                Monika Badura
                                Cieszyński Browar Mieszczański"
                                I to jest dobra informacja
                                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
                                X