Żywiec nie oznacza, że z tego miasta. Może w Cieszynie zrobili?
Żywiec Biały
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
No podobno właśnie ma być z Żywca, dlatego wątpię by był to wit na górnych.
podobno
Ale to będzie wtedy wit na dolnych (nieważne na jakich ważny by wyszło smaczne)
Albo to będzie zwykły lageropils z dodatkiem ryżu i może z ciekawszym chmieleniem
Albo machną to piwo w Cieszynie i wtedy wszystko jest możliwe :]
nie ważne gdzie, ważne by smakowało i żeby było JAKIEŚLast edited by dlugas; 2014-02-12, 14:51.Comment
-
Albo sprowadza z któregos browaru Heinekena który wita robi - opcja najprostsza i chyba najbardziej prawdopodobna...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
No tak, zapomniałem, że jest też opcja na tzw. "IMPORTA" przywieźć z "zagranicy" i wlać w swoje butelkiComment
-
Po pierwsze skąd wiesz, że chcą.
Po drugie nawet jakby chcieli to im słupki sprzedażowe wyjaśnią czego chce 90% klientów i na bank nie będzie to masowo produkowana mocno wyraźna AIPALast edited by dlugas; 2014-02-12, 15:04.Comment
-
Jakby to miał być taki wit, to nie mam nic przeciwko:
Last edited by iron; 2014-02-12, 15:10.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Robił już tak wcześniej?
Okocim Pszeniczne czy to stare Tyskie pszeniczne chyba przyjeżdżało w beczkowozach i butelkowali oraz etykietowali chyba u nas.
Chyba, że źle pamiętam :]
Jakie inne "nasze piwa robili" w ten sposób ?Last edited by dlugas; 2014-02-12, 15:19.Comment
-
Dobrze pamiętasz Ja jednak myślę, że żywiec również chce wskoczyć w nurt piwnej polskiej rewolucji. Wit dolnej fermentacji z aromatem kolendry z polskich łąk (aromat identyczny z naturalnym)Comment
-
Nie wiem czy robili, czy nie, ale tak by było najprościej - takie moje dywagacje.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Jakby było najprościej (czytaj. najtaniej dla koncernu) to by już to dawno robili :]
Łatwiej ze względów logistycznych przewozi się sam płyn niż butelki.
Tak mi się wydaje :]Comment
-
Last edited by Gonzo1; 2014-02-12, 23:03.Comment
-
Nie wiem czemu ktokolwiek robi sobie jakieś nadzieje. Ktoś ostatnio pił dobre piwo z Żywca, Warki, Elbląga czy Leżajska? Niby dlaczego coś miałoby się zmienić?Comment
-
Jeśli natrafię na oryginalny Leżajsk z Leżajska, to go piję i nie narzekam. Oryginalny się nie zmienił, ten warzony w Warce jest mało pełny.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
Comment