Ależ Panowie, nie bądźcie tacy skromni, pomnik jest kultowy od lat.
Mój kumpel studiował onegdaj na PRz (potem go wyje... yyy, przeniósł się do Krakowa ), to, jak przyjechałem, od razu poszliśmy z kilkoma Leżajskami w dłoniach pomnikowi się pokłonić . To było dawno, Leżajsk był dobry, i można było z piwem po ulicy chodzić...
To było dawno, Leżajsk był dobry, i można było z piwem po ulicy chodzić...
ach, można tylko pomarzyć.
Pomnik jest. Na mieszkańcach nie robi wrażenia, bo każdy się już przyzwyczaił. "Przyjezdni" za to zazwyczaj widzą pomnik, nową kładkę, czystość na ulicach oraz trawnikach, niedziurawy asfalt i w miarę na spokojnie płynące życie bez jakiegoś większego pośpiechu.
Szkoda tylko, że nie można sobie na spokojnie piwa wypić w jakimś parku czy nad rzeką :]
BTW. Skąd Wy dowiadujecie się o tych nowych Żywcach?
z gazety dla przedsiębiorców/handlowców czy od przedstawicieli handlowych?
Bo net oprócz bbizu chyba milczy.
Myślę, że jeszcze na Bulwarach parę kryjówek można znaleźć, w końcu obecna młodzież też gdzieś się uczy zawodu, choć pizzerii Graffiti już nie ma, a to dopiero była kryjówka. Aczkolwiek trochę w bok jest schowany pub czy jakieś takie coś Red Pizza, i tam można wypić różne regionalne różności.
@Pancernik: na Poli zjadłem zęby-po drugiej stronie barykady, straciłem pracę, bo nie chciałem posmarować 10 000zł i dać się zaszczuć, kolegi nie znam, ale widocznie albo był za mądry, albo podpadł Partii-a ta jest wszechobecna i umoczona w szambie PRL po brzegi, to nie jest uczelnia dla normalnych, trzeźwo (fakt, kłóci się z tym jak sobie radzą z żulenaliami) myślących ludzi.
Poza dygresjami, skąd wiedza? Ostatni raz o nowości z Żywca, to słyszałem o kompletnie zresztą nieudanym Bock'u.
(...)
BTW. Skąd Wy dowiadujecie się o tych nowych Żywcach?
z gazety dla przedsiębiorców/handlowców czy od przedstawicieli handlowych?
Bo net oprócz bbizu chyba milczy.
Słyszałem od znajomego, który brał udział w badaniach rynku dla Żywca jakieś dwa miesiące temu, że browar przymierza się do wypuszczenia serii Białe, Marcowe, Bock, IPA. Zastanawiał się wtedy jak ją sprzedać w mediach.
Słyszałem od znajomego, który brał udział w badaniach rynku dla Żywca jakieś dwa miesiące temu, że browar przymierza się do wypuszczenia serii Białe, Marcowe, Bock, IPA. Zastanawiał się wtedy jak ją sprzedać w mediach.
Po sławetnej serii "Prawie jak Żywiec" z obśmianymi nieeurolagerami mogłoby być trudniej, ale teraz chyba sobie jakoś poradzą.
Kapsle już się pojawiły na allegro.
Marcowe, Bock, Białe. Pytanie kiedy trafią z poprzyczepianymi butelkami do sklepów.
Mi osobiście Bock bardzo odpowiadał. Chętnie znów się napiję.
Kapsle już się pojawiły na allegro.
Marcowe, Bock, Białe. Pytanie kiedy trafią z poprzyczepianymi butelkami do sklepów.
Mi osobiście Bock bardzo odpowiadał. Chętnie znów się napiję.
Comment