Dzisiaj widziałem karton a w zasadzie to kawał tektury, który miał być kartonem właśnie z napisami Żywiec Biały. Podany był pełen skład (w tym kolendra), wersja na butelki 330ml. Oprócz tego jakieś bzdety w stylu tradycyjne piwo warzone w Żywcu od 2014 roku. Ktoś wie coś więcej na ten temat? Jak dla mnie to spore zaskoczenie.
Żywiec Biały
Collapse
X
-
Zatem Żywiec Biały dołącza do Żywca Marcowego -innego zaskoczenia.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ravf Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj widziałem karton a w zasadzie to kawał tektury, który miał być kartonem właśnie z napisami Żywiec Biały. Podany był pełen skład (w tym kolendra), wersja na butelki 330ml. Oprócz tego jakieś bzdety w stylu tradycyjne piwo warzone w Żywcu od 2014 roku. Ktoś wie coś więcej na ten temat? Jak dla mnie to spore zaskoczenie.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Bojkot! Radlery rządzą!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Ale tylko te wydawane w zimie.
Swoją drogą, jak Żywiec miałby pomysł na sukces, to wróciłby z Zimowym, to było naprawdę intrygujące piwo i nie uwierzę, że miało małą sprzedaż, w jednym lokalu, śp. niestety, szło w pewnym okresie tylko to, piliśmy my-wówczas studenci, pili adwokaci, bizmesmeni, piła też okoliczna żulia.
A z tym Marcowym to prawda? Bo też nie widziałem ani pół łyka...Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
A jak smakował ten Zimowy Żywiec? Jest nawet temat o nim, ale w nim tylko żale, że już go nie produkują.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzijak Żywiec miałby pomysł na sukces, to wróciłby z ZimowymLast edited by wrednyhawran; 2014-02-12, 11:24.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Smakował inaczej niż stary Żywiec, był gęstszy, słodszy i bardziej pikantny, można go wpasować jako piwo średnio mocne (wg nomenklatury), ja raczej przychylałbym się do "wyraźnie pełne."
Jakby uwarzyli tak samo, czemu mielibyśmy się czepiać? Malkontenci i tak by się znaleźli, albo agenci USA, że za mało chmieloneMały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziSmakował inaczej niż stary Żywiec, był gęstszy, słodszy i bardziej pikantny, można go wpasować jako piwo średnio mocne (wg nomenklatury), ja raczej przychylałbym się do "wyraźnie pełne."
Jakby uwarzyli tak samo, czemu mielibyśmy się czepiać? Malkontenci i tak by się znaleźli, albo agenci USA, że za mało chmielone
Po drugie przez ten czas doświadczyliśmy tylu rozmaitych piw w różnych, nowych stylach, że takie piwo po prostu by na nikim nie zrobiło wrażenia.Last edited by wrednyhawran; 2014-02-12, 11:50.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
No, wiesz, nostalgia odgrywa pewną rolę-w końcu Leżajsk mocny sprowadzałem w ilościach hurtowych, jak się dowiedziałem, że gdzieś wrócił.
Nowego (starego, odnowionego) EB jeszcze nie piłem, natomiast 10,5 wieki temu mi nie smakowało, więc nowa wersja również nie spotkała się z aprobatą.
Nie chodzi o wrażenie, "ci inni" i tak szukają czegoś innego, to nie byłoby piwo dla "nich" wszak.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Raczej machną lagerka z dodatkiem ryżu i ciutkę lepszym aromatem i smakiem chmielowym
Coś na zasadzie tyskiego ryżowego
Wit z Żywca to byłoby faktycznie zaskoczenie.
BTW>
W Żywcu warzą teraz coś lub ostatnimi laty na górnych ?chyba nie
BTW> II.
jest też opcja, że zrobią piwo na tzw. partyzanta czyli "wit na dolnych" :]
BTW III
Bo albo mi się zdaje, albo wielkie browary "nie lubię mieszać fermentacji w jednym i tym samym miejscu"Last edited by dlugas; 2014-02-12, 14:44.
Comment
-
Comment