Z ciekawości zapytam - czemu umieściłeś to piwo jako belgijskie. Browar jest duński, akurat to piwo było warzone w Belgii, ale Mikkeller chyba wszystkie piwa warzy gdzieś poza miejscem "zamieszkania".
Browar kontraktowy a miejsce (i kraj) warzenia
Collapse
X
-
Comment
-
A Mikkeller działa podobnie jak Pinta i AleBrowar, "wynajmuje garnki"w browarze do warzenia, i warzy według swoich receptur. A garnki Mikkeller wynajmuje w wielu browarach, także w innych krajach.
Jak Mikkeller warzy np. w browarze Fano lub innym duńskim to jest to piwo duńskie, a jak w np. Lervig to jest to piwo norweskie, itd.
Piwo byłoby pakistańskie.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
Wszystko jest zrozumiałe. Po prostu to co napiasał(a) leona źle odczytałem. Zawsze sądziłem, że Revelation Cat podobnie jak Mikkeller warzy w różnych krajach i dlatego zmyliło mnie to, że ich piwa są przypisane tylko do Anglii.
Wg mnie trochę zły przykład. Piwo byłoby polskie, a wyprodukowane w Pakistanie. Czy Opel w Gliwicach robi polskie samochody?Ostatnia zmiana dokonana przez ozzy69; 2014-02-16, 13:51.Comment
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi:
- garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł
- drewniana warząchew (łyżka) 10 zł
- śrutownik stołowy 200 zł
- chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł
- refraktometr 0-40°Brix'a...5 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-03-10, 19:01 -
-
Browar kontraktowy założony przez dwóch wiedeńskich piwowarów domowych w 2015 r.
Większość piw warzą w browarze Loncium z Karyntii, ale tu nie znalazłem informacji o miejscu warzenia.
Irish Red Ale (IRA)
11,5% ekstr.
4,9% alk.
22 IBU
...-
Channel: Austria
2025-01-01, 23:01 -
-
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...2 Photos-
Channel: Targowisko piwowarskie
2024-09-15, 11:09 -
-
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment