O to chodzi że wiedzę trzeba nabyć! Chciałam się od was dowiedzieć czegokolwiek i niech nikogo nie dziwi że wielu rzeczy po prostu nie wiem. Człowiek się uczy.
Jak zostać dystrybutorem?
Collapse
X
-
Nurtuje mnie tylko jedno pytanie. Z jakiego gatunku ma być to piwo? To chyba możesz zdradzić nam?
Comment
-
-
ale to wszystko nie ma znaczenia - jakie to piwo etc... chodzi tylko o to jak to wygląda od strony prawnej, z czym to ugryźć jak się zabrać... kapitał jest, może nie za duży ale na początek ok, chęci (chyba aż za duże), pasja, grono odbiorców również...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DeadBabe Wyświetlenie odpowiedziO to chodzi że wiedzę trzeba nabyć! Chciałam się od was dowiedzieć czegokolwiek i niech nikogo nie dziwi że wielu rzeczy po prostu nie wiem. Człowiek się uczy.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DeadBabe Wyświetlenie odpowiedziCzyli nie można być dystrybutorem zagranicznego piwa na rynek PL ?
Import to nie to samo co dystrybucja. Albo inaczej - jak zostać wyłącznym przedstawicielem - mieć to piwo w PL na wyłączność ?
Wyłączność dostają wiarygodni partnerzy co do których browar ma zaufanie. Firma znikąd dopiero co powstająca raczej nie może liczyć na takie zaufanie. Wg. mnie. Zazwyczaj trzeba odwiedzić osobiście właścicieli browaru, zapoznać się bliżej, sprzedawać jego produkty już wcześniej, albo mieć już ugruntowaną pozycję na rynku. Nie zawsze można liczyć na opóźnioną płatność czy wsparcie, ale znam też i takie przypadki, gdzie dostaje się wszystko, a trzeba się tylko wykazać w dystrybucji. Będąc zielonym we wszystkim raczej nie wróżę dobrze takiemu przedsięwzięciu. Znane mi podmioty zajmujące się importem czy dystrybucją znały zagadnienie i działała w niej od kilku lat.
Comment
-
-
Nie bardzo widzę to w przypadku jednego piwa.
Policzyłaś sobie koszty?
ZUS, księgowość, magazyn, media, jacyś handlowcy, magazynierzy, koszty transportu, reklama itd. itd.
No i kto miałby odbierać to piwo? Knajpy i sklepy specjalistyczne? Tak jak już kolega pisał możesz liczyć na zamówienie dwóch kartonów co pół roku...Ostatnia zmiana dokonana przez tomolek; 2014-03-13, 15:42.
Comment
-
-
Koncesji nie mam, nie mam jeszcze nic....
Jestem po prostu zwykłym szarakiem, człowiekiem z 'ulicy', który ma pomysł , proszę nie chce żebyście szydzili i wyśmiewali moje marzenia.. chcę włożyć w to całe swoje serce... choć wiem że to nie wystarczy.
Z pozycji które zostały wymienione "ZUS, księgowość, magazyn, media, jacyś handlowcy, magazynierzy, koszty transportu, reklama itd. itd."
to: sprawy księgowe do ogarnięcia, magazyn już prawie zaklepany, media, reklama i handlowcy również dogadane, co do kosztów transportu na razie są szacunkowe...Ostatnia zmiana dokonana przez DeadBabe; 2014-03-13, 15:52.
Comment
-
-
i naprawdę chcesz na to zarobić dystrybuując JEDEN produkt?
Użyłem za Ciebie wyszukiwarki http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=63737
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DeadBabe Wyświetlenie odpowiedziPoznam jego smak dopiero jutro, także jeszcze nie wiem czy jest dobre
Powodzenia...piwo - to lubię!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziNie uważasz, ze najpierw się dany produkt próbuje a dopiero potem planuje import/dystrybucję?
Także o wrażeniach smakowych również będę w stanie cokolwiek napisać.
Comment
-
Comment