Na etykiecie jest Double Stout, ale prawidłowo jest dry, bo tak został zakwalifikowany. Ja zważam jakie piwa piję i jak ktoś mi bzdurstwa próbuje przemycić, to reaguję. Ile książek mam Ci pokazać, żebyś uwierzył Tomaszu?
Ile blg ma mieć Double Stout?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziNa etykiecie jest Double Stout, ale prawidłowo jest dry, bo tak został zakwalifikowany.
Na dokładkę Double Chocolate stout od Younga:
Young's Double Chocolate Stout is a Sweet / Milk Stout style beer brewed by Eagle Brewery in Bedford, GB2, United Kingdom. Score: 90 with 6,040 ratings and reviews. Last update: 12-22-2024.
A na samiutki koniec hit od Hook Norton - double stout 4,8% ABV!
Dlaczego Anglicy nie wiedzą jak warzyć angielskie piwo?Last edited by pioterb4; 2014-03-15, 15:47.
Comment
-
-
Bo zdradzili zasady? My już dawno wiemy, że prawdziwych piw angielskich jest garstka, a Ty się dopiero teraz dowiadujesz? Poczytaj Accum'a, Tuck'a i Bravestock'a. Na Young'u masz ewidentnie Milk/Sweet, a nie double, tak został zakwalifikowany i tak jest rozpatrywany.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziBo zdradzili zasady? My już dawno wiemy, że prawdziwych piw angielskich jest garstka, a Ty się dopiero teraz dowiadujesz? Poczytaj Accum'a, Tuck'a i Bravestock'a. Na Young'u masz ewidentnie Milk/Sweet, a nie double, tak został zakwalifikowany i tak jest rozpatrywany.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Na etykiecie jest milk stout? Albo mam coś ze wzrokiem ale ja tam widzę "double chocolate stout".
I kto tak zakwalifikował? Jakiś sąd podwórkowy? A kto Ci zabrania rozpatrywać Lublin to Dublin jako stout owsiany czy ostrygowy? Jak chcesz to możesz go nawet jako pale ale rozpatrzywać. Tematem dyskusji była nomenklatura browaru na etykiecie.
Zarówno Young jak i Hook Norton są na festiwalach CAMRA, leją piwa z casku i są postrzegane przez tamtejszych krytyków jako tradycyjnie brytyjskie. Nie wiem jakim trzeba być ortodoxem by twierdzić inaczej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziNa etykiecie jest Double Stout, ale prawidłowo jest dry, bo tak został zakwalifikowany.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziMożna zadać pytanie ile takie a takie ale ma mieć procent, i niestety współczesne wersje, o ile zaistnieją, nie będą miały takich parametrów. Kto więc wygrywa historia udokumentowana czy bliżej nieokreślona nowoczesność?
Comment
-
-
Style | ABV
Milk / Sweet Stout | 5.20% ABV
Docent, przed momentem napisał, że owe piwo jest krzepkim stout'em owsianym, a double był w zapowiedziach, więc pretensji nie mam przecież.
CAMRA jest tyle warta co BJCP. Tyle w temacie. Przeczytaj parę książek, wczuj się w atmosferę ówczesną Londynu i nie tylko, niech to będzie tylko nawet hrabstwo Wicklow, i embrace it.
Dlatego dużo tradycyjnych piw brytyjskich przestało istnieć, bo nikt ich nie warzy, a jak próbują, to robią to źle (była afera niedawno, że ktoś warzył Burton'a, a to wcale nie był Burton, ale napisał sobie na etykiecie i gawiedź uwierzyła w słowo pisane, a nie w prawdę).Last edited by Petitpierre; 2014-03-15, 16:08.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziJeszcze raz Ci przypomnę, że double stouty warzyło się jeszcze kilka stuleci przed pierwszym zastosowaniem balingometru, więc twoją magiczną barierę 20 blg można sobie wsadzić i nie dopowiem gdzie.
*pytanie retoryczneMały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Uczepił się jak rzep psiego ogona i nie da sobie powiedzieć, będzie jątrzył aż do usranej śmierci. Jak stowerdzono w XVI wieku że stout nie ma 20 blg jak jeszcze nikt nie wiedział co to jest skala bailinga??????? Może i coś tam przeczytałeś, ale na zajęciach z logiki albo spałeś albo akurat byłeś hospitalizowany.
I po co mi wklejasz cytat z beer advocate? Ich klasyfikacja to jest kolejna prawda objawiona? Dyskutujemy o tym jak producent oznacza swoje piwo. Ratebeer czy Beer Advocate mają taki styl jak doubel stout? CZyli co w ogóle nie istnieje?
W 1811 było znane już SG piwa i jego moc w %. Warto zainteresować się profesorem Brande w tym temacieLast edited by pioterb4; 2014-03-15, 16:21.
Comment
-
-
Z logiki na dwóch różnych rodzajach studiów, to miałem piątkę, ale się nie chwalę, a wmawianie hospitalizacji to raczej świadczy o tym, że napotkałem idiotę, który najpierw sprowadził mnie do swojego poziomu a potem poraził doświadczeniem w głuptactwie. Toteż odpadam, aż takim kretynem nie jestem, żeby prowadzić dalej te bezcelowe dyskursa.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
200 lat wcześniej to ledwo było znane ale, i dla Twojej wiedzy nie zawierało ani wiele alkoholu, ani chmielu, i dziś pewnie określone byłoby jako nie-piwo. Wtedy nikt nie dzielił je na jakiekolwiek kategorie, bo były dwie, mocniejsze i bez chmielu-ale i słabsze i z chmielem-beer. I temu nie zaprzeczysz, bo na to są tiry książek.Last edited by Petitpierre; 2014-03-15, 16:28.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Szkolnictwo prywatne ma to do siebie że za byle gówno można piątkę dostać jak się czesne na czas płaci. Pozdrawiam.
200 lat wcześniej to ledwo było znane ale, i dla Twojej wiedzy nie zawierało ani wiele alkoholu, ani chmielu, i dziś pewnie określone byłoby jako nie-piwo. Wtedy nikt nie dzielił je na jakiekolwiek kategorie, bo były dwie, mocniejsze i bez chmielu-ale i słabsze i z chmielem-beer. I temu nie zaprzeczysz, bo na to są tiry książek.Last edited by pioterb4; 2014-03-15, 16:32.
Comment
-
Comment