Wynagrodzenie piwowara

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

    #16
    Ja mówię o tym co mnie proponowano i przez ten pryzmat w tym temacie piszę. Masz inne dane to dawaj a nie jęcz...
    Last edited by e-prezes; 2014-03-27, 22:00.

    Comment

    • jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

      #17
      A gdzie ja jęczę? Masz firmę, ile ludzi zatrudniasz, za ile pracują?
      Podaję ci fakty.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

      (1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

        #18
        Nic nie podajesz tylko poddajesz w wątpliwość moje dane. Napisałem z perspektywy osoby, która starała się o pracę w browarze.

        Comment

        • Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

          #19
          Ma być piwowar pełną gębą, czy gość, którego przeszkoli pan Schulz i będzie odtwarzał przekazane receptury? Jeśli to pierwsze, to ja bym zaczynał rozmowę od 2500 netto, niezależnie od lokalizacji. Piwo ma być wizytówką lokalu, ma przyciągać ludzi, więc nie warto oszczędzać ani na surowcach, ani na piwowarze. Czy piwowar ma mieć pomocnika, czy wszystko robić sam? Jeśli sam, to znaczy że musi być też w pełni dyspozycyjny, a skoro rosną wymagania, to i płaca powinna wzrosnąć, powiedzmy do 3000 na rękę.
          JEDNO PIVKO NEVADI!

          Comment

          • pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            Ja mówię o tym co mnie proponowano i przez ten pryzmat w tym temacie piszę. Masz inne dane to dawaj a nie jęcz...
            Ale odmówiłeś, czyli te 1,5 tyś to słaba zachęta.

            Jeśli piwowar za pracę twórczą, wiedzę i doświadczenie z zakresu fermentacji, biotechnilogii miałby otrzymywać 1500 zł to za ile miałby pracować barman czy kelnerka? Za snikersa?

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19261

              #21
              Moja oferta była dużo wyższa, ale nie od dziś szukam pracy i naprawdę wiem jak pracodawcy potrafią przykombinować. Przez pierwsze 3 miesiące jesteś kontent, że masz pracę, przez następne 3 cieszysz się, że coś ci wychodzi i wierchowka nie marudzi, a potem są schody...
              Skończmy ten off-top. Jak ktoś ma jakieś dane to niech pisze...

              Comment

              • jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

                #22
                czyli juz w góry wiesz, chociaż nie zacząłeś pracy, że za pół roku będziesz miał gorzej?
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

                (1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

                Comment

                • WojciechT
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2012.09
                  • 2546

                  #23
                  Kurczę, nie mam pojęcia o płacach w branży HoReCa, bo strzelam, że gadamy o browarze restauracyjnym lub restauracji z browarem, ale sądziłem, że są to kwoty znacznie wyższe, typu 4-5 tys. zł na rękę, a dla najlepszych znacznie więcej

                  Z ciekawości: ile godzin miesięcznie zajmuje praca takiego piwowara w browarze restauracyjnym, zakładając, że piwo warzy sam lub z mała pomocą, ale nie zejmuje się niczym ponadto? Dajmy na to 4 style piwa, wybicie rzędu 8 hl (liczy zupełnei z głowy, bo nie znam specyfiki branży od tej strony)?
                  Last edited by WojciechT; 2014-03-27, 23:39.

                  Comment

                  • jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nic nie podajesz tylko poddajesz w wątpliwość moje dane.
                    No podaje, bo 1500zł to dostaje u nas gość od łopaty i przynieś, wynieś, pozamiataj. Elektryk, który ma uprawnienia na średnie napięcia czyli fachowiec lub operator koparki to już sa wyższy kwoty, o wiele.
                    Raczej nie można porównywać gościa od łopaty do piwowara, który coś wie i sie orientuje co w branży światowej piszczy.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment

                    • Cannabee776i99
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2009.08
                      • 658

                      #25
                      Podsłuchałem niedawno rozmowę i stawka była 3500 netto + mieszkanie służbowe. Chodziło o Lublin.

                      Comment

                      • Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jeśli piwowar za pracę twórczą, wiedzę i doświadczenie z zakresu fermentacji, biotechnilogii miałby otrzymywać 1500 zł to za ile miałby pracować barman czy kelnerka? Za snikersa?
                        Kelnerka dostaje 5-8 zeta za godzinę, plus napiwki. W sumie jak sporo pracuje i ma dobry kontakt z klientem, to bez większych problemów wyciągnie miesięcznie powyżej trzy tysiące netto. Barman zazwyczaj ma większą stawkę godzinową, ale napiwków znacznie, znacznie mniej.
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

                        Comment

                        • Mason
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2010.02
                          • 3280

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Podsłuchałem niedawno rozmowę i stawka była 3500 netto + mieszkanie służbowe. Chodziło o Lublin.
                          Cywilizuje się . Jak byłem na rozmowie kwalifikacyjnej ze dwa lata temu, to mowa była o stawce 1800 netto na start, z możliwością wzrostu do 2600 netto.
                          JEDNO PIVKO NEVADI!

                          Comment

                          • darekd
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍺🍺🍺
                            • 2003.02
                            • 12568

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                            1500 w małej miejscowości to zwyczajny zarobek? Prezes, gdzie ty żyjesz? Nasi pracownicy palcem by nie kiwneli.
                            Jacer, jestem chętny do współpracy, serio

                            Comment

                            • jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jacer, jestem chętny do współpracy, serio
                              ale jestes elektrykiem z wszystkimi uprawnieniami? Nawet na ppn?
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

                              (1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

                              Comment

                              • darekd
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍺🍺🍺
                                • 2003.02
                                • 12568

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                                ale jestes elektrykiem z wszystkimi uprawnieniami? Nawet na ppn?
                                Nie, ale przewodzę prąd
                                Ale tak bardziej serio choć z przymrużeniem oka - elektrykowi wszystko jedno czy elektryfikuje chlew, browar, czy osiedle mieszkaniowe a piwowar ma wciąż ograniczone pole manewru

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X