Ja mówię o tym co mnie proponowano i przez ten pryzmat w tym temacie piszę. Masz inne dane to dawaj a nie jęcz...
Wynagrodzenie piwowara
Collapse
X
-
A gdzie ja jęczę? Masz firmę, ile ludzi zatrudniasz, za ile pracują?
Podaję ci fakty.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ma być piwowar pełną gębą, czy gość, którego przeszkoli pan Schulz i będzie odtwarzał przekazane receptury? Jeśli to pierwsze, to ja bym zaczynał rozmowę od 2500 netto, niezależnie od lokalizacji. Piwo ma być wizytówką lokalu, ma przyciągać ludzi, więc nie warto oszczędzać ani na surowcach, ani na piwowarze. Czy piwowar ma mieć pomocnika, czy wszystko robić sam? Jeśli sam, to znaczy że musi być też w pełni dyspozycyjny, a skoro rosną wymagania, to i płaca powinna wzrosnąć, powiedzmy do 3000 na rękę.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Jeśli piwowar za pracę twórczą, wiedzę i doświadczenie z zakresu fermentacji, biotechnilogii miałby otrzymywać 1500 zł to za ile miałby pracować barman czy kelnerka? Za snikersa?Comment
-
Moja oferta była dużo wyższa, ale nie od dziś szukam pracy i naprawdę wiem jak pracodawcy potrafią przykombinować. Przez pierwsze 3 miesiące jesteś kontent, że masz pracę, przez następne 3 cieszysz się, że coś ci wychodzi i wierchowka nie marudzi, a potem są schody...
Skończmy ten off-top. Jak ktoś ma jakieś dane to niech pisze...Comment
-
czyli juz w góry wiesz, chociaż nie zacząłeś pracy, że za pół roku będziesz miał gorzej?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Kurczę, nie mam pojęcia o płacach w branży HoReCa, bo strzelam, że gadamy o browarze restauracyjnym lub restauracji z browarem, ale sądziłem, że są to kwoty znacznie wyższe, typu 4-5 tys. zł na rękę, a dla najlepszych znacznie więcej
Z ciekawości: ile godzin miesięcznie zajmuje praca takiego piwowara w browarze restauracyjnym, zakładając, że piwo warzy sam lub z mała pomocą, ale nie zejmuje się niczym ponadto? Dajmy na to 4 style piwa, wybicie rzędu 8 hl (liczy zupełnei z głowy, bo nie znam specyfiki branży od tej strony)?Last edited by WojciechT; 2014-03-27, 23:39.Comment
-
Raczej nie można porównywać gościa od łopaty do piwowara, który coś wie i sie orientuje co w branży światowej piszczy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Podsłuchałem niedawno rozmowę i stawka była 3500 netto + mieszkanie służbowe. Chodziło o Lublin.Comment
-
Kelnerka dostaje 5-8 zeta za godzinę, plus napiwki. W sumie jak sporo pracuje i ma dobry kontakt z klientem, to bez większych problemów wyciągnie miesięcznie powyżej trzy tysiące netto. Barman zazwyczaj ma większą stawkę godzinową, ale napiwków znacznie, znacznie mniej.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Cywilizuje się . Jak byłem na rozmowie kwalifikacyjnej ze dwa lata temu, to mowa była o stawce 1800 netto na start, z możliwością wzrostu do 2600 netto.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Ale tak bardziej serio choć z przymrużeniem oka - elektrykowi wszystko jedno czy elektryfikuje chlew, browar, czy osiedle mieszkaniowe a piwowar ma wciąż ograniczone pole manewruComment
Comment