Wynagrodzenie piwowara
Collapse
X
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020 -
Nie wiem czy akurat w przypadku rozeznania płacy dla przyszłego pracownika publiczny post na forum to dobre miejsce a nie lepsza była by osobista rozmowa z "ludźmi z branży" (pracodawca musi mieć świadomość że taki publiczny post może przeczytać też ów potencjalny pracownik i pozna "kulisy" ustanawiania jego stawki) ale jeśli suma sumarum pracodawca ustali godziwe i rozsądne dla obu stron zarobki to w zasadzie co miałby ukrywać
Wg mnie kwestia płacy (i nie chodzi już tu o konkretny przykład kasy dla poszukiwanego piwowara) powinna być tematem otwartym. Pracodawca podaje swoje wymagania i kasę jaką jest gotów za nie zaoferować i tyle. Kto je spełnia i odpowiada mu stawka niech się zgłasza. Zaoszczędzi to zbędnych ceregieli i ewentualnych niemiłych sytuacji dla obu stron np gdy potencjalny pracownik po 10 minutach wysłuchiwania listy sporych wymagań na samym końcu usłyszy jakąś niewspółmiernie śmieszną ofertę finansową i impulsywnie zareaguje stosownie do sytuacji
Nie zaglądamy nikomu do kieszeni bo nie każemy otwierać portfela ani podawać salda na rachunku bankowym Leszku.
PS: nie żebym szukał pracy jako piwowarPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
POTRZEBNY PIWOWAR – ZAKOPANE
Opis pracy:
Warz regionalne piwo w Nosalowym Dworze (www.nosalowy-dwor.eu). Nosalowy Dwór Resort & SPA to wyjątkowy resort składający się z 3 hoteli o wysokim standardzie (ogólnie jest dostępnych 300 pokoi). W naszych strukturach posiadamy wolnostojącą regionalną restauracje, w której planujemy otwarcie niezależnego restauracyjnego browaru. Naszą ideą jest produkowanie piw doskonałych na każdą okazję i pasujących do każdego posiłku. Bardzo byśmy chcieli, by wciąż świeży fani piwa w Polsce mogli kosztować i zgłębiać swoją wiedze na temat tego wspaniałego złocistego trunku. Dla odpowiedniego kandydata jest to wyjątkowa okazja, by tworzyć własne piwo w sercu samych Tatr. Jako duża firma będziemy wspierać nasz projekt działami; marketingu, sprzedaży, oraz gastronomii. Dołącz do naszego zespołu i stwórzmy razem topowy browar restauracyjny w Polsce
Zostań prawdziwym liderem i poprowadź browar do sukcesu. Szukamy odpowiedzialnego browarnika, z mocnym charakterem, który razem z nami stworzy przejrzystą wizję przyszłości. Niezależni browarnicy mający własną koncepcje warzenia piwa, będą idealnie pasującymi kandydatami do naszej koncepcji rozwoju i promocji.
Urządzenia
Na początek planujemy roczną produkcję 1000 hl z perspektywą dynamicznego wzrostu i rozwoju browaru.
Oferta pracy
Piwowar będzie mieć za zadanie wprowadzenie oraz rozwój procesu produkcji piwa. Ponad to będzie odpowiedzialny za wszystkie aspekty związane z prowadzeniem browaru. Jego bezpośrednim przełożonym będzie właściciel Nosalowego Dwóru sp. J.
Profil kandydata
Idealnym kandydatem na te stanowisko będzie pasjonat warzenia piwa, który ciągle stara się rozwijać swoje umiejętności. Kandydat musi być zorientowany na rozwój firmy, oraz trendy lokalnego rynku. Chętna lub chętny na to stanowisko powinien być obeznany z bieżącymi nowinkami technologicznymi. Przykładanie przez kandydata dużej uwagi do detali, procedur i procesów jest mile widzane.
Podstawowe kompetencje
• Kreatywność
• Determinacja
• Komunikacja z zespołem
• Przywództwo
• Umiejętności manualne
• Elastyczność
• Zorganizowanie
• Przyjacielskość, serdeczność
• Konkurencyjność
• Indywidualizm
Kluczowe obszary odpowiedzialności
• Proces produkcji
• Zarządzanie dostawami
• Czyszczenie
• Raportowanie
• Pilnowanie terminów płatności podatków
• Zarządzanie browarem
• Tworzenie receptur piw
• Dbanie o wszelkie maszyny, przyrządy
• Rozwiązywanie problemów
• Reprezentowanie Nosalowego Dworu
• Zatrudnienie i szkolenie asystenta
Wymogi edukacyjne
• Duża wiedza na temat procesu fermentacyjnego.
Doświadczenie
• minimum 3 letnie doświadczenie w warzeniu piwa
Informacje kontaktowe
List motywacyjny oraz CV proszę nadsyłać na podany niżej adres:
michal.gaczorek@nosalowy-dwor.eu
W celu zadania jakichkolwiek pytań, proszę dzwonić:
(+48) 668 183 062
Odwiedź naszą stronę:
Resort Nosalowy Dwór to pięknie położone hotele w Zakopanem. W hotelu znajdują się udogodnienia dla Gości indywidualnych i biznesowych.
Lokalizacja pracy:
ZAKOPANEComment
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
10 to dla gwiazdy na własnej działalności.Comment
-
Gdybym miał pełne obłożenie po stawkach, jakie wołam, wyciągałbym 8 koła na czysto. Z różnych źródeł wiem, że zapieprzający tłumacz tyle jest w stanie wyciągnąć, nawet z niższymi stawkami. Oczywiście miesiąc miesiącowi nierówny i w tym cały sęk jest pogrzebany.
Wg mnie piwowar w Warszawie powinien dostawać minimum 4000 na rękę. To jest w miarę godziwa pensja dla osoby dysponującej wiedzą, umożliwiająca jakąś stabilizację i planowanie przyszłości, np. z rodziną. Choć na czas macierzyńskiego trzeba by jednak coś zawczasu odłożyć.Comment
-
Na wschodzie jest to normalny zarobek od prywaciarza. Zresztą nie tylko tu tak jest. W Krakowie w **** hotelu myślisz, że jest inaczej? Pracowałem to wiem. Myślisz dlaczego w browarze w Białej Podlaskiej będzie pracować jako piwowar syn właściciela, a nie piwowar za 5000 zł + mieszkanie służbowe?Comment
-
Co z tego? To właściciel decyduje, ile płaci i co chce osiągnąć. A ty możesz sobie co najwyżej poteoretyzowac i pałać świętym oburzeniem, że gość chce zarobić trochę grosza na życie, zamiast zabawiać się w piwnego misjonarza.
Zauważyłem, że rewolucja rzuca się coraz częściej na mózg, czego objawem jet przekonanie o własnej świetności, nieomylności i wyższości na piwnym plebsem. Dotyka to szczególnie właścicieli tw. browarów kontraktowych i blogerów.Comment
Comment