"Tak szczerze, nie było mi dane spróbować jankesa...u mnie mam go prawie za 7 zł i myślę, że w tej klasie cenowej są lepsze piwa"[/COLOR] Cytuję Pańską wypowiedź. Szybka analiza Nie kupiłem - bo za drogie ,ale myśli Pan ,że w tej klasie cenowej są lepsze. Nie będę z Panem polemizował jedynie dodam, że Jankes jest jednym z najtańszych tego typu piw na rynku.
Uwagi do ocen piw
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPrawdę mówiąc nie wiem co ci nie smakuje w "Strażackim"? Długo czekałem na takie piwo. Piwo idealne na codzień i od święta. Genialna odskocznia od "witów/sritów"!
Strażackie jest akurat całkiem przyzwoite, ale też nie za taką cenę. Ot zwyczajne piwo.
Chyba każdy na tym forum zgodzi się, z tym że te piwa BRJ co warka różnią się od siebie diametralnie a nie raz są bardzo kiepskie.Oczywiście smaczne wypusty także są, ale ja w loterię bawić się nie mam zamiaru. Kiedyś kupowałem, teraz już otrząsnąłem się i nie biorę wszystkiego z półki a stawiam na pewne produkty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPrawdę mówiąc nie wiem co ci nie smakuje w "Strażackim"? Długo czekałem na takie piwo. Piwo idealne na codzień i od święta. Genialna odskocznia od "witów/sritów"!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi"Tak szczerze, nie było mi dane spróbować jankesa...u mnie mam go prawie za 7 zł i myślę, że w tej klasie cenowej są lepsze piwa"[/COLOR] Cytuję Pańską wypowiedź. Szybka analiza Nie kupiłem - bo za drogie ,ale myśli Pan ,że w tej klasie cenowej są lepsze. Nie będę z Panem polemizował jedynie dodam, że Jankes jest jednym z najtańszych tego typu piw na rynku.
W ogóle co to ma do tematu czy kupiłem jankesa czy nie? Nie piłem nie krytykowałem, a w cenie 7 zł mam piwa pinty na których się nie zawiodłem jeszcze. A jankes jest na pewno dobrym piwem patrząc na wypowiedzi forumowych kolegów.
Jeszcze raz powtarzam...prawda w oczy kole i ucieka Pan od tematu...tak jest najprościej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziPo co taka duża czcionka? Ślepy nie jestem jak na razie.
W ogóle co to ma do tematu czy kupiłem jankesa czy nie? Nie piłem nie krytykowałem, a w cenie 7 zł mam piwa pinty na których się nie zawiodłem jeszcze. A jankes jest na pewno dobrym piwem patrząc na wypowiedzi forumowych kolegów.
Jeszcze raz powtarzam...prawda w oczy kole i ucieka Pan od tematu...tak jest najprościej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziCiesze się, że Ci smakuje...nie twierdzę iż każde piwo BRJ jest fatalne, chodzi mi bardziej o nie równe wypusty.
Strażackie jest akurat całkiem przyzwoite, ale też nie za taką cenę. Ot zwyczajne piwo.
Chyba każdy na tym forum zgodzi się, z tym że te piwa BRJ co warka różnią się od siebie diametralnie a nie raz są bardzo kiepskie.Oczywiście smaczne wypusty także są, ale ja w loterię bawić się nie mam zamiaru. Kiedyś kupowałem, teraz już otrząsnąłem się i nie biorę wszystkiego z półki a stawiam na pewne produkty.
Jako regularny konsument marek lwóweckich i bojanowskich zdecydowanie zaprzeczam nieregularnościom pomiędzy warkami. A każdą warkę tych marek piję co najmniej parę razy.
Przejrzałem Szakali twoje ostatnie wypowiedzi i wychodzi mi, że twoja frustracja wynika z zafiksowania się na Brackim za 2,50 zł, a każde piwo odbiegające od tego wzorca powinno być darmowe
Co do ceny Jankesa, to "przy kominie" (market we Lwówku Śl.) kupuję go za 5,35 zł, a pod domem we Wrocławiu za 6,90 zł. Zatem sam widzisz, że cena końcowa to w dużej mierze również narzut sprzedawcy.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
chemmobile wybacz, ale ja uważam całkowicie inaczej...i wyroby BRJ nie są równe.
Nie mieszajmy do tego brackiego, bo to zwykły euro lager który jest najlepszą opcją w swojej klasie cenowej a piwa BRJ to przecież piwa aspirujące co najmniej o kilka lig wyżej.
Brackie nie jest moim żadnym wzorcem a co do cen to fakt sprzedawcy mocno zawyżają w wielu przypadkach.
Ja już wszystko w tym temacie napisałem, mam swoje zdanie i go nie zmienię.
Zresztą wystarczy poczytać forum, wszystkie wątki dotyczące piw BRJ i myślę, że to tylko potwierdza wszystkie moje teorie.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Nie mieszajmy do tego brackiego, bo to zwykły euro lagerLast edited by pioterb4; 2014-04-27, 22:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziO PAnie, jakby każdy eurolager tak smakował... Szakali przestań zwracać tak dużą uwagę na cenę, bo piwa nie segreguje się ze względu na to ile dukatów kosztowały a na to jaki styl reprezentują i przede wszystkim - co sobą reprezentują. Jakie ma znaczenie ile kosztuje Brackie, skoro to dokładnie ten sam segment co Ciechan lagerowy, KSiążęce z Lwówka czy Bojan Wielkopolski? Te piwa grają jak najbardziej w tej samej drużynie.
W całej tej dyskusji najbardziej rozchodzi mi się o to, że BRJ idzie w złym kierunku i ich piwa są coraz gorsze zamiast lepsze....pomijając GP czy zachwalanego na forum jankesa,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNie przesadzaj z tymi nierównymi wypustami (...)
Co do ceny Jankesa, to "przy kominie" (market we Lwówku Śl.) kupuję go za 5,35 zł, a pod domem we Wrocławiu za 6,90 zł. Zatem sam widzisz, że cena końcowa to w dużej mierze również narzut sprzedawcy.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jacek220v Wyświetlenie odpowiedziSłabo się znacie, lepiej posłuchajcie pokornie co ma do powiedzenia kolega Szakali. W końcu ma pełne dwa lata stażu w piciu wyrobów alkoholowych. No chyba, że wcześniej podpijał na nielegalu
Piwo piję tak na prawdę regularnie od 7 lat i swoje wiem.
PS: Ja niczego sobie z palca nie wyssałem..wszystko co pisze jest oparte o moje obserwacje i litry wypitego piwa.Last edited by Szakali; 2014-04-27, 23:21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali Wyświetlenie odpowiedziNiczego nie wnosisz tym do tematu, oprócz ataku na mnie.
Piwo piję tak na prawdę regularnie od 7 lat i swoje wiem.
PS: Ja niczego sobie z palca nie wyssałem..wszystko co pisze jest oparte o moje obserwacje i litry wypitego piwa.
Coś późno zacząłes pisać na forum.... 7 lat, to kawał życia...Last edited by Cez; 2014-04-27, 23:26.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Cez, po co ta szydera? Kolega Szakali może się nieco nadmiernie uniósł w swoich pierwszych wypowiedziach w tym wątku, ale zastrzeżenia do piw z grupy BRJ nie są chyba z sufitu wzięte. Bardzo cenię pana Marka i jego wkład w polską scenę piwną, ale osiągnięcia BRJ w dziedzinie lagerów są od jakiegoś czasu niezbyt imponujące, ujmując rzecz dyplomatycznie.
PS Szakali, niepotrzebnie...
Comment
-
Comment