Uwagi do ocen piw

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rzeszowiak
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2009.04
    • 1597

Ale przecież Lwówki ( zwłaszcza belg) są strasznie nierówne, takie są opinie klientów sklepu w którym się zaopatruję i sam mogę to potwierdzić. Dla odmiany Lwówek Jankes to ostatnio chyba najlepsze piwo jakie piłem. Nie rozumiem po co nagonka na osobę, która wyraziła swoja opinię na forum dyskusyjnym. Wystarczyło poprosić aby poprawił kulturę wypowiedzi.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Rzeszowiak; 2014-04-28, 06:05.

Comment

• WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
      Sam nie błysnąłeś własną oceną koloru Białego:

Co tam fachowość i obiektywność; dowalanie koncernom jest w modzie.
      Miałem to olać, ale widzę, że masz o to straszny ból dupy. Więc:

Po pierwsze. To jest witbier:

A to jest Żywiec Białe:

Widzisz różnicę?

Po drugie kilka dni wcześniej na forum pochwaliłem piwo z Okocimia - ale co tam obiektywność; dowalanie innym użytkownikom jest w modzie.

Comment

• cembaluk
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2013.10
        • 39

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
        Ale przecież Lwówki ( zwłaszcza belg) są strasznie nierówne, takie są opinie klientów sklepu w którym się zaopatruję i sam mogę to potwierdzić. Dla odmiany Lwówek Jankes to ostatnio chyba najlepsze piwo jakie piłem. Nie rozumiem po co nagonka na osobę, która wyraziła swoja opinię na forum dyskusyjnym. Wystarczyło poprosić aby poprawił kulturę wypowiedzi.
        Ładnie Rzeszowiak napisał - kulturalnie i w temacie.
        Zgodzę się z opinią nierówności - kilka razy kupując Belga miałem już nadzieję, że znalazłem swoje ulubione piwo a potem przy następnych zakupach okazywało się "nie , to nie to..."
        piotr

Comment

• marekj
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.03
          • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cembaluk
          Ładnie Rzeszowiak napisał - kulturalnie i w temacie.
          Zgodzę się z opinią nierówności - kilka razy kupując Belga miałem już nadzieję, że znalazłem swoje ulubione piwo a potem przy następnych zakupach okazywało się "nie , to nie to..."
          W temacie ??? widzę ,że jaki temat by nie był to i tak - Tak ale w Ameryce murzynów biją

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
            Nie rozumiem po co nagonka na osobę, która wyraziła swoja opinię na forum dyskusyjnym. Wystarczyło poprosić aby poprawił kulturę wypowiedzi.
            Osoba ta sama rozpoczęła "nagonkę" na piwa BRJ zmieniając tym samym temat wątku. Opinia powinna być poparta argumentami, zamiast tego Szakali napisał coś w stylu: uważam, że jesteś głupi. I tyle. Reakcja była przewidywalna i nastąpiła prawie błyskawicznie.
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
            Miałem to olać, ale widzę, że masz o to straszny ból dupy.
            I co, mam ci wkleić zdjęcia Białych pitych przeze mnie? Oceniłeś nisko wita/piwo białe za rzekomo niezgodny ze stylem kolor. Nie ty pierwszy na tym forum subiektywnie zaniżasz oceny piw ze względu na pochodzenie. Co do braku porządnego zmętnienia - moje egzemplarze były zbliżone do pierwszego twojego zdjęcia. Większa klarowność nie jest niczym nadzwyczajnym. Choćby Lagerowe potrafi być jedynie słabo opalizujące, bo osad zbija się w placek na dnie butelki, jakby butelkę z piwem poddano odwirowaniu.
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• TeDy_beer
              Porucznik Browarny Tester
              • 2011.06
              • 283

Jedynie co się ciśnie na usta to "jak zwykle". Panowie temat był o czymś innym. Szakali, przecież możesz wyładować swoją frustrację zakładając wątek o tej tematyce po co odbiegasz od tematu akurat tu? Ja osobiście od prowadzenia jakiejś propagandy wolę kiepskiego piwa nie kupować. Browar to i tak nie interesuje, a ja pieniądze wydaje na to, co jest warte swojej ceny i oddaje uznanie dobremu piwowarowi.
              +++
              Co do tematu. To prawda że niektóre oceny są... mało rzetelne. Dlatego też osobiście je czytam, lecz w ogóle się nimi nie sugeruję, tym bardziej że często oceniane są style piwne przez osoby które takowych nie lubią. Sam wypiłem mnóstwo piw, ale nie oceniam, gdyż nie chcę komuś sugerować kupna (lub nie). Czytający oceny powinni dzielić wszystko przez 10, a najlepiej samemu próbować style, które im leżą, gdyż gusta są różne, a o nich się przecież nie dyskutuje.
              AMEN i :stout:
              Browar Domowy Małe Ale
              Członek Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 24057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj
                Ocena Piwa Żywego :

Zapach: Słaby. Czuć było słód i chmiel. [2]
                Nie bardzo rozumiem o co w tym temacie ma chodzić. Ktoś napisał ocenę, której składnik MOŻE nie być do końca rzetelny. Ok, ale w takim wypadku zwraca się uwagę oceniającemu, względnie zgłasza się ocenę jako nierzetelną. A tak mamy tu nowy temat, z bardzo skromnym komentarzem autora w postaci emotikonki i zaczepnym tytule o porażce rewolucji.
                Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2014-04-28, 08:48.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• marekj
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.03
                  • 508

Jestem zaskoczony ,że muszę tłumaczyć. Takich ocen jest mnóstwo, o ile pozostałe budzą uśmiech, to ta ocena jest delikatnie mówiąc absurdalna (stąd moja reakcja). Jaki powinien być zapach piwa aby dostał ocenę 5 ?

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 24057

Zapytałeś oceniającego o co mu chodzi lub zgłosiłeś ocenę jako nierzetelną? Co ma do tego rewolucja? "Takich ocen jest mnóstwo" - przeglądam oceny, nie zawsze na bieżąco i jeśli coś mi wpadnie w oko lub było mi zgłoszone jako nierzetelne, zazwyczaj przemianowywana jest na komentarz. Było tak od czasu wprowadzenia artomatu i żadna rewolucja tu nie zaszła. Jeśli uważasz daną ocenę jako nierzetelną, niewłaściwą to zwracasz uwagę oceniającemu lub to zgłaszasz moderatorowi.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2014-04-28, 09:19.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Szakali
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2013.08
                      • 572

Bo Pan Marek szukał zaczepki i ją dostał...ale w postaci konstruktywnej krytyki.

Przepraszam wszystkich jeżeli kogokolwiek uraziła moja kultura wypowiedzi...taki już jestem, że piszę wszystko od serca i zawsze jadę ostro z tematem.

PS: Mam nadzieję, że nie poszło to na marne i produkty BRJ się ustabilizują
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Szakali; 2014-04-28, 10:33.

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Szakali
                        Ale nie utrwalą?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Szakali
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2013.08
                          • 572

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                          Ale nie utrwalą?
                          A no to też oczywiście

Comment

• marekj
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.03
                            • 508

Bo Pan Marek szukał zaczepki i ją dostał...ale w postaci konstruktywnej krytyki.

Przepraszam wszystkich jeżeli kogokolwiek uraziła moja kultura wypowiedzi...taki już jestem, że piszę wszystko od serca i zawsze jadę ostro z tematem.

Jeżeli ktoś dostał po łapach to Pan. Do tego niech Pan wyłączy serce a włączy rozum może wtedy Pan załapie o co tu chodzi.

Comment

• marekj
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.03
                              • 508

A no to też oczywiście
                              I znowu nie załapał

Comment

• marekj
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.03
                                • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                                Zapytałeś oceniającego o co mu chodzi lub zgłosiłeś ocenę jako nierzetelną? Co ma do tego rewolucja? "Takich ocen jest mnóstwo" - przeglądam oceny, nie zawsze na bieżąco i jeśli coś mi wpadnie w oko lub było mi zgłoszone jako nierzetelne, zazwyczaj przemianowywana jest na komentarz. Było tak od czasu wprowadzenia artomatu i żadna rewolucja tu nie zaszła. Jeśli uważasz daną ocenę jako nierzetelną, niewłaściwą to zwracasz uwagę oceniającemu lub to zgłaszasz moderatorowi.
                                Za bardzo moją wypowiedź przyjąłeś do siebie . Kontekst był taki ,jeżeli takie oceny powstają i nie budzą sprzeciwu to piwo będzie pierwszą ofiarą rewolucji piwnej.

Comment