Ech panocku było tak jakieś pare latek temu jak przy tankach postawili se idiote. I ten im caluśkie piwecko do potocka spuścił i caluśki browar w wędkarzy sie zamienił bo pstrągi pjaniuśkie do brzegu przypłyneły coby se odpocząć hej
Ostatnio trafiło mi się TYskie Gronie w puszkach z napisem "Tyskie biesiady". Albo ordynarna podróba, albo jakieś lewe egzemplarze, bo paskudne.
Co z przykrością stwierdzam ja - wielbiciel piwa Tyskiego.
jacek napisal/a Ostatnio trafiło mi się TYskie Gronie w puszkach z napisem "Tyskie biesiady". Albo ordynarna podróba, albo jakieś lewe egzemplarze, bo paskudne.
Co z przykrością stwierdzam ja - wielbiciel piwa Tyskiego.
Jako człowiek o wielkim sercu dałem Tyskiemu jeszcze jedną szansę i się nie zawiodłem
Ostrzeżenie:
Za Brokiem nie przepadałem nigdy. W Pizza Hut muszę go znosić, bo nie bardzo jest wybór. To, co wczoraj było w Pizza Hut w W-wie na Toruńskiej to już było przegięcie. Nawet nie potrafiłem sobie wyobrazić, że może istnieć tak kwaśne piwo. NIe potrafię tego opisać: coś jak sok z ogórków czy kapusty kiszonej (skąd inąd dobry).
Tak więc: bądźcie ostrożni!
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
jacek napisal/a Ostrzeżenie:
Za Brokiem nie przepadałem nigdy. W Pizza Hut muszę go znosić, bo nie bardzo jest wybór. To, co wczoraj było w Pizza Hut w W-wie na Toruńskiej to już było przegięcie. Nawet nie potrafiłem sobie wyobrazić, że może istnieć tak kwaśne piwo. NIe potrafię tego opisać: coś jak sok z ogórków czy kapusty kiszonej (skąd inąd dobry).
Tak więc: bądźcie ostrożni!
Ale to chyba z kija,nie?
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...
Comment