Pamięta ktoś może takie dziwadło z Browarów Kraków pt. "Barbakan" ???? Absolutnie piwo nie do spożycia . Jedynym plusem tego piwka było to że etykieta odklejała się "samoistnie" ( chyba oszczedzano wtedy na kleju ) .........
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty" Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Piwo Czarne z browaru Fortuna. smakuje jak gazowany biovital. po 2 łykach wylądowało w zlewie.
Wypiłem przed chwilą. Dodam, z przyjemnością. A najgorsze? Do dziś pamiętam smak "Pilsa" z Krotoszyna (10802 na mojej stronie). To zdecydowanie najgorsze co do tej pory mi się trafiło. Na szczęście opakowanie 0,33 l.
Pamięta ktoś może takie dziwadło z Browarów Kraków pt. "Barbakan" ???? Absolutnie piwo nie do spożycia . Jedynym plusem tego piwka było to że etykieta odklejała się "samoistnie" ( chyba oszczedzano wtedy na kleju )
Piwo Barbakan faktycznie nie należało do czołówki wyrobów piwowarskich, jednak posiadało swoje zalety. Np taką, że na ogół było to jedyne piwo na rynku (jeśli w ogóle jakieś można było dostać). Najlepiej smakowało na błoniach, pod tzw. płachtą, pite bezpośrednio z butelki. Zaręczam, że wyroby z Jędrzejowa ("zemsta Jędrzejowa") czy Częstochowy biły Barbakan na głowę.
Nie ma najgorszego jak sie nie pije piwa amerykańskiego
Jak na razie w rankingu najgorszych piw królują u mnie Trzy Korony (I to nawet próbowałem je kiedyś pić po pijaku i w sytuacji kiedy normalnie nie czułbym smaku piwa, to rozpoznałem, że ten syf to właśnie Trzy Korony), ale to chyba tylko dlatego, że do rankingu nie wliczam niektórych piw amerykańskich
Głubczyce to specjaliści od robienia szczyn.
Jak wymieniłeś Hammerite jest naprawdę kiepski. Nie wiem czy jeszcze, ale to oni robili piwo Tesco, ledwo pamiętam ten smak, ale na pewno nieprzyjazny kwaśniak. Chyba w czasie kiedy Broka przejął Strzelec, Plus przekazał produkcję piwka CDN z Broka do Głubczyc. Jako że wtedy nie zwracałem uwagi na producenta (młody wiek mości piwosze) to oczywiście przyszło dłuzsze zastanowienie co jest grane?! Na szczęście gdzieś za szafą wynalazłem starą butelkę, porównanie etykiet, składu, producenta... i wszystko stało się jasne: GŁUBCZYCE wzięły sprawy w swoje łapki.
Chyba zbyt dosłownie traktują swoją misję tworzenia piw dla hiper i innych marketów, za ok. 1,3-1,7 zł
Takie piwko jak Kufel z Jabłonowa to poezja smaku przy powyższych.
Przy okazji pytanie: orientujecie się czemu zawdzięcza Kufel ten specyficzny owocowy aromacik? Trochę aromatu do napoi czy coś innego?
Na forum nie używamy takich określeń nawet dgyby chodziło o produkty koncernów. jeżeli ja się potrafię powstrzymać to każdy może
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Chyba nie mówisz poważnie, że polemizowałbyś No chyba, że masz na myśli browary restauracyjne - ale one stanowią jakiś procent produkcji.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
A ja słyszałem, że można w jakimś supermarkecie kupić 0,5 litrowe piwo za ok. 70 gr. Myślę, że pobiłoby ono wszystkie inne, które zyskały miano najgorszego.
już tak nie napieraj na wujka Sama. wszak nie tylko browary restauracyjne robią dobre piwo w USA
To prawda, mozna tu znalezc calkiem znosne produkty miejscowych browarow, a uogolnienie, ze wszystkie browary restauracyjne robia dobre piwo w USA to duza pomylka, bo wsrod restauracyjnych jest wiele robiacych piwa paskudne.
Czy ktos moze wie czy piwa z Krajana sa lub beda sprowadzane do USA?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
To prawda, mozna tu znalezc calkiem znosne produkty miejscowych browarow, a uogolnienie, ze wszystkie browary restauracyjne robia dobre piwo w USA to duza pomylka, bo wsrod restauracyjnych jest wiele robiacych piwa paskudne.
Moje doświadczenia z piwem amerykańskim są co prawda minimalne, ale piłem 2 produkty browaru Anchor Brewing Co (Steam Beer i Liberty Ale) i oba były smakowite (zwłaszcza Liberty Ale - aromat chmielu na 6)
już tak nie napieraj na wujka Sama. wszak nie tylko browary restauracyjne robią dobre piwo w USA
Ja pisałem o produktach które mają 95 procent rynku czyli Miller czy BudLight. Nie trzeba być antyamerykańskim aby stwierdzić, że z piwem to one niewiele mają wspólnego.
Co do browarów regionalnych to nie wiem czy jest ich dużo i czy są łatwo dostepne?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...
Comment