Najgorsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
Piwo z niskiej półki może byc dobre! Picie piwa albo dwóch dla ochłody, przy robieniu czegokolwiek innego (noga, net, cokolwiek) które, jest wręcz stworzone dla tanich piw. Tanie piwo ma jakiś smak i charakter, a nie wymaga smakowania, jest łatwe i przyjemne.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
-
Piwo z niskiej półki może byc dobre! Picie piwa albo dwóch dla ochłody, przy robieniu czegokolwiek innego (noga, net, cokolwiek) które, jest wręcz stworzone dla tanich piw. Tanie piwo ma jakiś smak i charakter, a nie wymaga smakowania, jest łatwe i przyjemne.Ostatnia zmiana dokonana przez Cez; 2008-06-15, 21:29.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Historie najgorszych
czasem trochę żal nawet tych niedobrych... wszak często pochodziły z browarów , które już nie istnieja... Ale przyszłośc widzę różowo... Wielkie koncerny z ich ogólnoświatowymi " brandami" i zunifikowanymi smakowo markami narodowymi...Towarzyszącymi nam jak Mc Donald, Coca-Cola, Johnnie Walker, Marlboro...
A obok tego powstają i będą powstawać małe browarki, ninibrowary...o znaczeniu LOKALNYM ! Z produktami charakterystycznymi i nie pozostawiajacymi wątpliwości co do naturalnego ich poczęcia... często niepasteryzowane, niedoskonałe, w prostościej swej WIELKIE i NIEPOWTARZALNE. INDYWIDUALNE !
Jak browar Amber w Bielkówku, jak Goch w Bytowie, jak Szwejk w Bojanowie, jak Spiż we Wrocławiu...
valdi408Comment
-
Simon masz całkowitą racje napewno wszyscy nie raz piliśmy gożkie albo kwaśne czasem wodziane itp . Jednak najbardziej żal nam tych małych browarków gdzie piwko było ważone w starych technologiach często nie zmienionych od kilkuset lat na również starych maszynach i często były smaczniejsze od dzisiejszych przemysłowo pędzonych piw które produkuje się w ciągu tygodnia a nie tak jak kiedyś nawet 6 miesięcy pijałem takie w Sobótce prosto z tanków na leżakowni ZAPEWNIAM WAS mażenie piwosza
valdi408
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Witam nowego na forum,
ale piwo waży sie chyba tylko w laboratorium dla określenia ciężaru właściwego.
W trakcie produkcji piwo się warzy, reszto już drobiazgi ...gorzkie... marzenie.
ale nie martw się wielu forumowiczów przechodziło tę samą drogę przez mękę na tym forum, lubimy po prostu poprawną polszczyznęŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
-
Parę lat temu jakoś przyszło mi się zmierzyć z "Tab" em w plastiku z hipermarketu. Nie do wiary co syf... wyleczylem się z plastików na zawsze (choć pierwsze jabłonowa mocne tylko z nazwy w plastiku mi jakoś podchodziły, ale tylko pierwsze...).Comment
-
A ja z tego co pamiętam, to największymi porażkami w mojej piwnej karierze były:
- Roger z Van Pura - woda o smaku lekko piwnym z dodatkowym kwaskiem
- tu UWAGA: Rycerz z Gościszewa około 1,5 roku temu - nie wiem czemu, ale był tragiczny, ledwo go wypiłem
- Super Mocne w PECIE 0,5l z Jabłonowa - 3 godziny ode mnie wódką jechało
- Rycerz, ale tym razem ten dawny, biedronkowy, tylko nie pamiętam kto go wtedy robił - stawiam na Głubczyce. Jeśli ktoś pamięta, to bardzo proszę o przypomnienie.
- Późniejszy (następca Rycerza) Kruger z Biedronki, ten już produkcji Głubczyckiej.
- I ostatni rarytasik - Graffen Walder z Lidla, chyba też GłubczyckiComment
-
Chyba z pół roku temu zakupiliśmy 2 butelki (różne) piwa w wyjątkowo okazyjnej cenie 70 czy 80 groszy i zdaje się, że były to Głubczyce.
KOSZMAR brrrr...Comment
-
Bojanowskie
Któż pamięta piwo Bojanowskie z końca lat 60-tych. Było to moje pierwsze piwo w życiu jako szczawa ze szkoły podstawowej. To spotkanie nieźle odchorowałem i bardzo współczułem wszystkim, którzy je pijali) Jak smakuje prawdziwe piwo przekonałem się dopiero, gdy spróbowałem poznańskiego fula
)
Comment
-
Jak czytam te oceny, to jedno mnie uderza; większość tych "kulawych" piw pochodzi z Biedronek i innego podobnego ścierwa. A mnie zastanawia: jak to jest, że świadomy klient, za którego podobno mają się użytkownicy tego portalu, kupuje piwa w takich miejscach? Przecież ogólnie wiadomo, że piwo warzy się ze słodu oraz chmielu i w żaden sposób nie da się zrobić piwa z biedronki...Comment