Najgorsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net -
Warka Strong, puszka z promocji ze sztabkami złota. Smak spalonego słodu, jakby ktoś dodał masę spalonego na patelni cukru...
Drugie to Warka Jasna pita w knajpie niedaleko domu - gorzka woda lekko doprawiona chmielem.
Podobno (tak mi mówili rodzice) kiedyś to były dobre piwa, ale odkąd są w KP schodzą na ....Comment
-
"Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RPComment
-
piłem kiedys takie piwo lane z beczki w barze przy molo w sopocie, powiedziano mi ze jest to lokalne piwo warzone tradycyjnie od lat pod gdanskiem w malym browarze... no coz, skusilem sie ale szybko pozalowalem, dlatego, ze mialo smak pomyj, jakby ktos do tej beczki wyzymal stara oaletowa szmate, w smaku ani nie czuc chmielu ani slodu, taki sobie sik doprawiony pomyjami, a smak ten czulem jeszcze bardzo dlugo potem...Comment
-
Był to Goch z Bytowa lub Amber z Bielkówka. Jedno i drugie było w tym czasie znakomite. Po prostu trafiła się tobie stara beczka.Comment
-
zgadza sie, bylto Goch, jesli jest tak jak twierdzisz to musialem faktycznie miec pecha aleta przygoda odstraszyla mnie na dluzszy czas, jdnakze, jak bede w tych okolicach nastepnym razem to postaram sie skosztowac tego piwa jeszcze raz jesli nadal jest warzoneComment
-
zgadza sie, bylto Goch, jesli jest tak jak twierdzisz to musialem faktycznie miec pecha aleta przygoda odstraszyla mnie na dluzszy czas, jdnakze, jak bede w tych okolicach nastepnym razem to postaram sie skosztowac tego piwa jeszcze raz jesli nadal jest warzoneComment
-
Comment
-
... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
Moja chłodziarka na piwo jest ustawiona na 11C i wg. mnie to jest idealna temperaturaComment
-
Zaś co do gazu, to czasem lubię nalać sobie piwa "po czesku", tak aby wytraciło większość bąbelków, co podkreśla smak.
Nie mam również nic przeciwko amatorskim produktom, które w naturalny sposób szybko gubią gaz, niedługo po przelaniu do szklanki.
Ale niestrawnym jest dla mnie piwo, które miało gaz, lecz go utraciło wskutek zbyt długiego zalegania w kuflu - vide: piwosze-gawędziarze siedzący (lub drzemiący) nad jednym kufelkiem godzinami.Comment
-
Kto Ci każe wypijać czyjeś piwo??
No i czy Ci piwosze-gawędziarze o tym wiedzą, ze spijasz po nich jak drzemią? To nie jest higieniczne. No i jakby nie patrzeć, to jeśli nie wiedzą, o tym, to jest to kradzież.
Comment