Najgorsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
U mnie kilkuletniego lidera Głubczyce Specjal Ekstra Mocne w tamtym roku wyprzedził GAB Blue Grass (tylko te dwa piwa w swym życiu wylałem dlatego, że nie dało się ich wypić). Jeśli wspomniany wcześniej Blue Grass smakował tak fatalnie to zastanawiam się jak musi smakować ZdroweJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁYComment
-
Na szybko, co mi przychodzi w tej chwili do głowy to:
- Imperator (mętne, nieprzezroczyste, barwę mogę porównać do rozwodnionego błota)
- Finkbrau z Lidla (wodniste, bezsmakowe)
- Lech szumnie zwany Premium
- Tatra Jasne
- Kirin Ichiban (JPN)
- 1715 Jasne (UKR) (po otwarciu butelki zaleciało mi moczem, smaku zero)
- Faxe
+ generalnie nie lubię piw pszenicznych (Paulaner, Edelweiss białe, Svyturys białe, Leffe blonde)
+ belgijskie Barbar, Hofus, Corsendonk Agnus i ww. Leffe; mam nadzieję, że La Trappe, który mam zamiar wkrótce spróbować poprawi trochę sytuację Belgów :POstatnia zmiana dokonana przez Marcin_G; 2010-06-04, 10:44.Comment
-
Najgorsze sa siki 3-4%, ktore Van Pur wypuszcza na markety pod roznymi nazwami. Sa dostepne w puszkach w kazdym markecie, w cenach od kilkudziesieciu groszy do 1,5zl. Wole sie napic wody mineralnej niz truc sie takim badziewiem."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"Comment
-
Najgorsze piwo? Zdecydowanie ten wynalazek:Marketówka, zakupiona we włoskiej sieci Coop za 40 centów bodajże
. Mimo mniejszej pojemności nie byłem w stanie dopić do końca, co mi się rzadko zdarza (nie lubię marnotrawstwa); na niekorzyść działał też fakt, że było ciepłe
Comment
-
A najgorsze z nich nie są w ogóle sklasyfikowane na browar.biz, bo to "Kryzysowe" nieznanego producenta (nie dziwię się że browar się wstydzi takiego produktu) i Caster Pils z Połczyna (do tej pory Art nie chce go dodać do dziennika piwnego, pewnie się zastanawia czy można je uznać za piwo)Comment
-
Piw ,które wypiłem a mi nie smakowały było sporo. Z tych ostatnio pitych to:
- Griner bodajże z browaru Głubczyce (o dziwo nie mogę znaleźć żadnej informacji na temat tego piwa, chyba że źle zapamiętałem nazwę). Piwo straszne ,człowiek miał wrażenie jakby pił samą pianę. Po 3 łyczkach podziękowałem i brat wypił resztę.
- Kiper Mocny z Piotrkowa Trybunalskiego. Pijąc okej ,ale po chwili w całej jamie ustnej tak nieprzyjemny posmak zostawiało ,że bałem się szybkiego zwrotu treści żąłądkowej. Nie szło wypić niestety. Chodzi mi o taki browar z czarnę etykietą. Kupiłem kiedyś w Kauflandzie
- Ostatnio uraczono mnie również Harnasiem "niebieskiem". Bardzo długo się męczyłem będąc już po kilku piwach (innych oczywiście) by je wypić. Fuj.
- Kryzysowe by Jako też słabe.Comment
-
A dlaczego ma sobie darować? Dlatego że Żywiec zszedł do kategorii o której aż żal pisać? Piłem Żywca 15 lat temu i porównanie z tym co teraz rozlewają mija się z celem.
Wracając do tematu,może napiszę tak... Wszelkiego rodzaju "koncerniaki" których się nie da pić.Smutne, ale dzięki nam kiedyś może upadną bo wyprą je prawdziwe piwa z regionalnych browarówComment
-
dla mnie Żubr to zło wcielone...
aczkolwiek ostatnio było mi dane zamoczyć usta w czyms co było opatrzone logiem tesco i zdecydowanie bije wszystkie inne w rankingach na najgorszeDoba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?Comment