Najgorsze piwo jakie piłem...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • podswierkiem
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2010.11
    • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
    No to podlinkuj mi te etykiety, bo jesczze się okaże że mam je w swoim zbiorze wzłym miejscu.
    Prawie 20 lat temu to ja zajmowałem się studiami, spożyciem piwa ... i jeszcze kilkoma innymi sprawami, ale na pewno nie kolekcjonowaniem etykiet. Pamiętam niestety to "zatrucie" (okrutny ból i samopoczucie na praktykach) i informacje o podrobionym Kujawiaku ze "Zbliżeń" (o zwycięstwie komunistów niestety też). ...i tyle, przepraszam.
    P.S. Piwo zakupiliśmy w sklepie na rogu Baczyńskiego i Wojska Polskiego.
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• podswierkiem
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.11
      • 796

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
      Wiesz jakby komuniści (czyt. SLD) doszli do władzy to bym się źle czuł nawet po Ciechanie, Noteckim czy też Brackim. Z biologią nie wygrasz.
      Szanowny kolego, niestety, komuniści, czy też następnie SLD, rządzili przez ponad połowę mojego życia.
      "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
      Niechybnie brakuje tam nas!
      Od stania w miejscu niejeden już zginął,
      Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Prawie 20 lat temu to ja zajmowałem się studiami, spożyciem piwa ... i jeszcze kilkoma innymi sprawami, ale na pewno nie kolekcjonowaniem etykiet.
        Ja cię nie prosiłem żebyś je zaczął zbierać tylko żebyś mi wskazał tą etę w galerii, np tej:

Comment

• vacoo
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.12
          • 20

W moim przypadku był to mocny Old Keg (chyba too old) produkowany dla koncernu plus. Byłem w tedy młody i głupi, piłem wszystko ale mimo to nie mogłem zdzierżyć... Dziś by mnie pewnie zabiło

Pozdrawiam,
          Jaca.

Comment

• natas
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2011.01
            • 26

Graffen Walder Strong 7,8%alk. zakupione kilka lat temu w Lidlu, produkowal je Browar Głubczyce. Wypilem 4 i prawie sie obrzygalem mlodociane czasy. Nigdy nie zapomne tej czarnej puchy i jej mega paskudnego smaku. Na 2 dzien taki bol glowy ze szkoda gadac.

Comment

• dipeone
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 741

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natas Wyświetlenie odpowiedzi
              Graffen Walder Strong 7,8%alk. zakupione kilka lat temu w Lidlu, produkowal je Browar Głubczyce. Wypilem 4 i prawie sie obrzygalem mlodociane czasy. Nigdy nie zapomne tej czarnej puchy i jej mega paskudnego smaku. Na 2 dzien taki bol glowy ze szkoda gadac.
              Podobnie nieprzyjemną przygodę miałem kiedyś z tym Graffen Walderem Strong z Lidla, tylko nie zwracałem jeszcze uwagi ,kto produkował jakie piwa. Wagary w Redzie Rekowie wspominam do dzisiaj, a z pamiątek mam jeden, "mocno zmęczony" kapsel.

Comment

• wrednyhawran
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2010.07
                • 1784

Dla mnie póki co najgorsze piwo to Pils Export z Głubczyc. Piwo, które pachnie jak wymiociny i smakuje w sumie podobnie. W ogóle to co ostatnio wyprawiają Głubczyce woła o pomstę do nieba.
                Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                Małe Piwko Blog
                Małe Piwko Blog na facebooku
                Domowy Browar Demon

Comment

• dipeone
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.05
                  • 741

Z takich konkretnych paskud to przypomina mi się jeszcze Ogniste Polskie z Browaru Jabłonowo przypomina. Nijak nie szło tego wypić ,nic przyjemnego w tym piwie nie znalazłem, co więcej odruch wymiotny przy każdym łyku. Fuj.

Comment

• siwybm
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2005.02
                    • 6

Keniger z biedronki. W czasach liceum nie gardziło się niczym - wiadomo bachory wezmą wszystko czego im nie wolno. Wylałem po dwóch łykach.

Comment

• kony
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2005.08
                      • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natas Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie mógł być naprawdę paskudny skoro dałeś radę wypić 4 szt i dopiero zauważyłeś jaki jest niedobry. No chyba, że jesteś jednym z tych rekordzistów co robią puchę w 3-4 sekundy, wtedy faktycznie jest szansa, że się człowiek późno zorientuje

Comment

• emppu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.10
                        • 24

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Kto go sfałszował i gdzie?

Sierpc nigdy nie warzył piwa o nazwie Kujawiak. Browar Bydgoski, Browar Pomorski i Browar Grudziądz to były browary zrzeszone pod banderą Browarów Bydgoskich i one warzyły tą markę. Był jeszcze Browa w Żninie, ale nie przypominam sobie by on się brał za Kujawiaka.
                        Aktualnie Kujawiaka rozlewa o ile dobrze wiem browar w Elblągu...

Ale tak na marginesie najgorsze piwo jakie do tej pory piłem to zdecydowanie niemal wszystkie piwa puszkowe. Wyjątki - Amber Natur z Netto, Amber Naturalny oraz Złoty Bażant. Innych puszkowych piw nie dotykam. Kiepski okazał się dla mnie także Guiness kupiony w Carrefour w Szczecinie za 6 zł w puszce 0,44 litra. Odnośnie browaru w Elblągu - piłem produkowane przez ten browar piwo Kaper z butelki i aż tak niedobre jak mi się wydawało że będzie - nie było. Jest znośne w smaku.

Najgorsze próbowane przeze mnie piwa - Lech Premium, POKER, V.I.P., Tatra, Tatra Mocne, Volt, generalnie koncernowych piw z kilkoma wyjątkami nie ruszam

Comment

• emppu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2010.10
                          • 24

Te kilka koncernowych piw które jestem w stanie pić to: Krusovice Imperial (tylko z butelki), Zlatopramen (zarówno jasny jak i ciemny), Złoty Bażant (również z puszki) oraz Birra Moretti. Wszystko z koncernu Heinekena. Aktualnie poszukuję Krusovice Jubilejny Leżak, jeśli ktoś to zobaczy w okolicach Szczecina, niech da znać. Podobno jeszcze bardziej gorzkie od Imperiala

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Aktualnie Kujawiaka rozlewa o ile dobrze wiem browar w Elblągu...
                            Nie tyle rozlewa co nawet warzy.

Comment

• tom38
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2008.11
                              • 70

Z tych ostatnio tak popularnych regionalnych piwek to ...Warmiak Krzepkie,Grybów Exclusive Beer....kolejne z czasem
                              FIODOR-PIWO moje jedyne paliwo

Comment

• tom38
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.11
                                • 70

To dodam jeszcze Wiśnia w Piwie... to że paskudne to jedno,ale że w sklepie z piwkami regionalnymi za 4.5..łooomatko
                                FIODOR-PIWO moje jedyne paliwo

Comment

Przetwarzanie...
                                X