Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jajcara
Wyświetlenie odpowiedzi
Najgorsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
-
-
Teraz dla niektórych zabrzmi to jak swiętokradztwo ale najgorzym piwem jakie piłem było piwo z browaru Ciechanów (jakie nie pamiętam ale jakieś jasne pełne). Działo to się lat wiele temu. produkt zakupiony był na moją 18-kę i spowodował masowe kłopoty świętujących (fakt, że wzmacnialiśmy się dodatkowo jeszcze czymś). Pamiętam osad na dnie butelki na 0,5cm. I straszne przebudzenie rano. Do dziś podchodzę z obawą do piw rozpoczynających się na "Cie".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71 Wyświetlenie odpowiedziTeraz dla niektórych zabrzmi to jak swiętokradztwo ale najgorzym piwem jakie piłem było piwo z browaru Ciechanów (jakie nie pamiętam ale jakieś jasne pełne). Działo to się lat wiele temu. produkt zakupiony był na moją 18-kę i spowodował masowe kłopoty świętujących (fakt, że wzmacnialiśmy się dodatkowo jeszcze czymś). Pamiętam osad na dnie butelki na 0,5cm. I straszne przebudzenie rano. Do dziś podchodzę z obawą do piw rozpoczynających się na "Cie".
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Ostatnio wylałem słowackiego jasnego Kamzika. Mimo chęci nie udało mi się go wypić. Co ciekawe jego "tmavy" brat okazał się całkiem pyszny. Wcześniej, jakieś 2 miesiące temu do zlewu powędrowała Kamasutra z GAB'a. Do tej pory nie odważyłem się kupić drugiej butelki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedzijakieś 2 miesiące temu do zlewu powędrowała Kamasutra z GAB'a. Do tej pory nie odważyłem się kupić drugiej butelki"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Ja nie pisałem że nie ma gorszego piwa od tej mojej nieszczęsnej Kamasutry, ale tytuł wątku jest " Najgorsze piwo jakie piłem...", a przynajmniej jakie próbowałem pić. Być może była to ta jedna butelka, ale zniechęciłem się i już "wolę nie chcę". Po prostu za te 3,49 ( tyle kosztują GAby w Auchan'ie) wolę kupić sobie litewskiego portera, albo nawet jabłonowskiego Pilsa ( za tą kasę będą ze 3 sztuki!) o Belfaście nie wspomnę - moja żona go uwielbia, a i ja wypijam z przyjemnością.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi"śląskie" nie jest z Rakszawy tylko z Zabrza,a że firma ta sama...Ale dziwię się że ci nie smakowało,jak dla mnie całkiem dobre(często pijam).Może było "po dacie" lub na słoneczku stało?A może PUSZKOWE??!!(fuj!)"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.
Comment
-
-
No tak,rzeczywiście nie wiem gdzie rozlewają "śląskie" do puszek (nie uznaję tych opakowań).Jednak jest ono warzone w Zabrzu choć na kontretykiecie widnieje producent Van Pur z warszawskim adresem centrali (!).Musisz koniecznie spróbować butelkowe!Spokojnie możesz się skusić nawet na 0,5l.Są w dwóch wersjach: Pełne 6% alk. i Mocne 7%.Ja wolę Pełne.No i opisz potem wrażenia!Może gdzieś trafisz "Super piwosza",też z Zabrza.To chyba 9-ka lub 10-ka(b.d),alk 4,3% ale szczerze polecam!Oczywiście w szkle!
Comment
-
-
Miałem podobny przypadek z Kamasutrą gdzieś przed 1,5 roku.Nie dało się wypić.Ale się nie zniechęciłem i obecnie nie mam zastrzeżeń (oprócz ceny z sufitu w Auchan).Dlatego jadąc do W-wy ze śląska lubię mieć w Częstochowie przesiadkę.Wystarczy 15 min.a przed dworcem w sklepikach można skompletować GAB-y w cenach 1,30-2,20 zł.
Comment
-
-
Troche nie na temat - sprostowanie:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNo tak,rzeczywiście nie wiem gdzie rozlewają "śląskie" do puszek (nie uznaję tych opakowań).Jednak jest ono warzone w Zabrzu choć (...) Może gdzieś trafisz "Super piwosza",też z Zabrza.
Comment
-
-
ostatnio piłem zlatopramena czarnego miał posmak metalu choć był w butelce (nie pijam piw z puszek, staram się nie pić ) kiedyś kamasutre spróbowałem taka woda i oczywiście zubr ochydny jest, amber ale z B.R holandia,a dobre pivka które ostatnio piłem to:koźlak z Witnicy, poter z krajana, bernardy z czech, oldgoot, kelcik czarny,borsodi, kurcze dużo jest tych "dobrych" i "nie dobrych" piwek a co do perły to kiedyś fajna była tylko teraz chyba się tak zepsuła ?a i ciechana kiedyś piłem i smakował
Comment
-
-
staraj się pisać na temat oraz językiem zrozumiałym dla reszty mieszkańców naszego kraju
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzistaraj się pisać na temat oraz językiem zrozumiałym dla reszty mieszkańców naszego kraju
ps." panie antyglobalisto"- mam nadzieje że nie uraziłem? a jeszcze jedno odnośnie tego antyglobalizmu to sądząc po tych młoteczkach to tak z lewej strony?
Comment
-
Comment