Najgorsze piwo jakie piłem...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6460

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika natalka Wyświetlenie odpowiedzi
    dla mnie Żubr to zło wcielone...
    aczkolwiek ostatnio było mi dane zamoczyć usta w czyms co było opatrzone logiem tesco i zdecydowanie bije wszystkie inne w rankingach na najgorsze
    Chyba tak piszesz by sprowokować innych aby tu zaczęli o tym "piwie" się rozpisywać...
    ...a przecież wszyscy dobrze wiedzą że są całe dziesiątki tzw piw nieudolnie zrobionych w koncernach i koncernikach...

- gorszych od Ż, T i D... oraz poniżej krytyki zimnego L.
    Last edited by Javox; 2010-08-26, 06:43.

Comment

• ODOLAN
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.07
      • 57

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrsh Wyświetlenie odpowiedzi
      Piwo Kastel z Głubczyc gorąco odradzam.
      Akurat to chyba najlepsze z tanich piw, z specyficznym myszowym posmakiem, jeśli ktoś wie o co chodzi, i miał do czynienia z myszami. Dla mnie taki smak jest bardzo dobry - nie na co dzień, ale od święta można coś taniego wypić, dobrze schłodzonego. Choć już Kaster i Gold Kegel - identyczne z etykiet, chyba ten sam browar, ale o wiele gorsze - Kegel niewypijalny wręcz.

A co do najgorszych - to jak już ongiś wspominałem - Leżajsk, Brackie, Żywca kiedyś nie dzierżyłem, ale nawet ujdzie, ale ogólnie Grupa Żywiec robi kiepskie piwa. Warka słodka dla gimnazjalistek, a Tatra z kolei ma smak dość "chamski"

Comment

• zgoda
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.05
        • 3516

Jabłonowo, Zimowe czy jakoś tak... Na okładce było wielkie "18", w dodatku nazywało się "zimowe", więc będąc w wojsku jak wysyłałem młodego po browar, to przynosił mi zawsze ten syf, bo on był zimolem. W końcu znalazłem innego młodego, który był z Warszawy i wiedział co w Stolicy najlepsze - były to lata 90-te, więc oczywiście Królewskie.
        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• karin861
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.02
          • 597

Najgorsze? Oprócz Żywca, Tatry i Harnasia to... Corona, Miller oraz żulerskie za 1,5 złocisza
          Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• fruupp
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2008.08
            • 9

W drugiej połowie lat 80 tych browar z Legnicy produkował piwa których cechą charakterystyczną był absolutny brak piany i gazu. Nawet lejąc z butelki do szklanki z wysokości pół metra nie sposób było dojrzeć choćby namiastki. Żeby obraz był pełny dodam, że piwa te posiadały konsystencję olejową i w smaku przypominały odgazowane koncerniaki. Nazwy tych piw będę pamiętał do końca życia:gwareckie, henrykowskie i basztowe. Kto skosztował raz tych specjałów to żaden biedronkowy głubczyce lub wyroby kompanii nie będą straszne.

Comment

• dipeone
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2010.05
              • 741

O jakie piwo marki Biedronka chodzi ,bo są piwa produkowane dla tego marketu ,ale jest ich kilka?
              I co to za piwo żulerskie za 1,50 złocisza ,bo w tej cenie też kilka różnych piw można kupić?

Comment

• markus73
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.08
                • 88

Jako ze mieszkam ladnych pare latek w Niemczech i pilem piwa oj bylo by co wymieniac to moja rada zeby niekupowac pod zadnym pozorem tego oto niby piwa

Landfürst za 5 e skrzynia jest najgorszym czym ?piwem? nazwac tego niemozna
                To chyba woda po czyszczeniu Fermentora
                Pozdrawiam.

Comment

• Radical
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.03
                  • 145

Od Landfursta jest lepszy nawet taki niebieski Maternus w plastikach 0.5l. Wychodzi jakoś 2€ za 6x0.5L w sklepach ALDI.

Co do najgorszych to polecam paletę Jabłonowa, a szczególnie te Super Mocne.
                  Radical.

Comment

• bibosz
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.09
                    • 9

Najgorsze, nie tyle pod względem smaku, co efektu który robi w organizmie jest Sarmackie z Biedronki. Po żadnym innym piwie mnie nerki nie bolały.

Comment

• pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

Najgorsze, nie tyle pod względem smaku, co efektu który robi w organizmie jest Sarmackie z Biedronki. Po żadnym innym piwie mnie nerki nie bolały.
                      Ból nerek po piwie? Chyba kijem ktoś Ci po krzyżu przejechał...

Comment

• natalka
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2010.07
                        • 128

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ból nerek po piwie? Chyba kijem ktoś Ci po krzyżu przejechał...
                        Jak ktos ma chore to bolą. Wiem z autopsji niestety, ale czasem warto pocierpieć
                        Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• darekd
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12675

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bibosz Wyświetlenie odpowiedzi
                          Zmartwię Cię - nerki nie rozróżniają poszczególnych marek i gatunków piwa. Problem tkwi w czym innym - może wizyta nefrologa pozwoli na ustalenie odpowiedzi co jest przyczyną tego bólu...

Comment

• Samoglow
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2007.07
                            • 606

Kontynuując offtop, wraz z ojcem pijamy Sarmackie dość regularnie i nic nas nie boli. Tata pije go od samego początku jak się pojawiło, ja od jakiś 3 lat.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bibosz Wyświetlenie odpowiedzi
                              Może nałoiłeś się i nawet nie pamiętasz, jak dostałeś oklep na ulicy?

Comment

• jacer
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                                Może nałoiłeś się i nawet nie pamiętasz, jak dostałeś oklep na ulicy?

Jak to mówił Siara?

Ale mnie nera szarpie, jakby mi kto bejzbolem przy...
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X