a jaka jest różnica?
Najgorsze piwo jakie piłem...
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Nie ma obowiązku umieszczania na etykietach takich informacji jak dodatki enzymów, pożywek dla drożdży, stabilizatorów etc.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Originally posted by grzech
W amsterdamskim Biergoningu była półka z organic beers...
to piwo dla organistów przecieżWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
i tu masz Sensor niestety rację ale co prawda ideału się nie osiągnie ale trzeba do niego dążyć. Swoją drogą wzywam wszystkich z działu Browarnictwo amatorskie i robiących piwo w domu samodzielnie do podzielenia się swoimi uwagami.
Piwo dla organistów to prawie jak piwo trapistówTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Piwo trapistów to przecież piwo dla strapionych
Comment
-
-
Do ART-a , rożnica jest bo tak jak napisał Sensor oczywiście piwo nawet z małego browaru nie dodającego syntetyków , używa chmielu wychodowanego na nawozach sztucznych, enzymów itd. więc nie jest to organic beer ale nie jest też takim w którym są syntetyki.
trapiści piją piwo dla organistów przestają być strapieni a zaczynaja byc szaleni???To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Czułem, że jak temat wpadnie w klimaty abstrakcyjne to włączy się Marusia.
No i proszę.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
Witaj Sensorze, i Wy wszyscy, którym na sercu leży dobro Waszych kubków smakowych, skoro rzadko piszę to przynajmniej wyrzucę z siebie to, co mi na wątrobie leży:
Przemysł Browarniczy niestety jest przede wszystkim Przemysłem a co za tym idzie liczy się jak największa sprzedaż, a tutaj dużą rolę odgrywa cena, (dzięki temu przynajmniej nas stać na wypicie kilku butelek całkiem niezłego piwa), ale za to zbyt ostra konkurencja powoduje, że ci, którzy produkują zgodnie z tradycją (czasem lepiej, czasem ciekawiej), ale drożej – padają. Właścicielem większości browarów nie są piwowarzy z dziada pradziada, lecz finansiści. Zauważcie jak to wygląda w winach: za butelkę niezłego wina (nawet takiego z marketu) można kupić 5 butelek ‘produktu przemysłu winiarskiego’. A tylko nieliczni mogą skosztować piwka za 60 zł (prawda Sensor?). A z drugiej strony ciekawe dlaczego było takie drogie.
I reasumując: im więcej kasy można wycisnąć z piwoszy tym produkcja (i za tym smak) będą się unifikować a o tym jak robić piwo w browarach będą decydować działy logistyki i finansów a nie piwowarzy.
Comment
-
-
Nic dodać, nic ująć.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
Sensorze, wtrącam się w taki a nie inny sposób, bo te tematy to już setki razy przerabialiśmy i nic nowego do rozmowy nie wniosę, to sobie choć pożartuję
Comment
-
-
I bardzo słusznie.
Lubię jak żartujesz. Jesteś wtedy taka zwiewna i wiosenna.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
Comment
-
-
ale nawet nie wnosząc nic nowego można poćwiczyć argumentację i retorykę hłe hłe, a i zawsze taki temat na abstrakcję wlezie to i pożartować możnaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Tutaj kazdy temat zjeżdża w końcu z tematu
Comment
-
-
no co ja widzę
Marusia dogoniła Krzysia w postach
Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
Comment