Najgorsze piwo jakie piłem...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kmusial
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2005.09
    • 37

Heineken butelkowy, rozlewany w Żywcu - lurowata woda zaprawiona chmielem i alkoholem, wypite wczoraj. Nigdy więcej.

Comment

• cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

I stało się najgorsze - moja ekipa wygrała 40 zł za barem i niestety nie dała się namówić na butelkowego Paulanera x 5 Za to zostałam zmuszona do przyglądania się, jak kelnerki przynoszą na mój stół tubę Heinekena... Nie dałam rady wypić jednego, a dzisiaj rano Żołądek, głowa, oddech... Nigdy więcej! Jednak miałam rację unikając ww. trunku przez lata całe...
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

Imperator - śmierdzi denaturatem a smakuje chyba gorzej (nie wiem, nigdy nie piłem denatu). Przegryzaliśmy z kumplem czekoladą bo żal nam było tyle procentów wylać.
        Piwo firmowe Edeka - coś w stylu szczyny z błotem, to już wylaliśmy bo było tanie i śmierdziało mułem
        Kruger - bodajże tak się to pisze, kosztuje chyba zeta + kaucja, tragedia nie piwo, dostępne w Biedronce. Zdarzało mi się już raczyć kilkoma wynalazkami piwnymi tej sieci (VIP, CDN, Fasberg i inne) ale one się nadawały do picia a Kruger smakuje jakby ktoś go już raz wypił.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• sibarh
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2005.01
          • 10387

Piwo litewskie - Teisybes 9,5 % ochyda . Jedyne piwo jakie wylałem do zlewu.Zawsze się staram każde, nawet kiepskie "zmęczyć" do końca, ale to niestety było tragiczne."Kilka piw" już wypiłem (do sprawdzenia w profilu) ale to już było tragiczne.Wszystkim forumowiczom życzę aby wpisów w tym temacie było jak najmniej.
          2800 nowe piwa opisałem na forum
          Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
          Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• zAjkA
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1089

Najgorszym piwem jakie piłem ostatnio było bez wątpienia Tyskie
            Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• Kolesław
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.03
              • 1130

Przerzuciłem posty tego tematu. Rozrósł się nad miarę. Ja bym go podzielił na kilka katergorii, np.:
              1. Sikacze robione dla biedronek, tesko itp., przez małe niszowe browary i sikacze w ogóle. W wersji: "spróbój powiedzieć o nich coś dobrego".
              2. Mózgojeby jw.
              3. Koncernowce, które równają do ww. poziomu.
              4. Teoretycznie porządne piwa i ich wpadki, np. mętny puszkowy 6-ciopak Żywca z repliką tablicy reklamowej.
              Mało jest w dyskusji o browarach (ich produktach) zawsze kiepskich, np. browar w Suwałkach (a może coś im się udało). Mało jest o piwach, których nie pijemy na co dzień, które były naprawdę paskudne, a o których warto byłoby ostrzec.
              Warto byłoby też napisać dlaczego dane piwo nam nie pasowało, a nie tylko - TO PIWO i już. Dlaczego uważamy je za NAJGORSZE PIWO NA ŚWIECIE. Bo tak ktoś napisał o żywieckim Porterze, o zgrozo!!!

Comment

• YouPeter
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 2379

Wspomniany wyżej browar Północny z Suwałk to mistrz jak widzę w robieniu paskudnych piw. Moje pierwsze w połowie wylane piwo pochodziło właśnie z tamtego browaru. Było to Beczkowe Mocne (słodkie, z odrzucającym posmakiem). Po prostu tragedia.
                Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• piwowar2
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.11
                  • 588

Za dawnego pierwiej baczki z bowaru z Brzegu wylewalismy po kryjomu, udawajac, ze pijemy. Bylo to raczej cos z alkoholem, ale nie piwo.

Comment

• remfire
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.03
                    • 1334

Muszę stwierdzic że nie wszystkie piwa z Północnego były złej jakości. Co prawda nie mam wielu okazji pijać piwa z tego browaru ( m.in z powodu położenia - dokładnie po przekątnej kraju) , ale kiedyś pijałem piwo Kiper robione w Północnym . Może nie było to piwo idealne , ale mi w owym czasie bardzo smakowało.

Comment

• zAjkA
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1089

Dla mnie Beczkowe Mocne to dobre piwo zwłaszcza ze względu na smak. Polarne Mocne tez jest przyjemne dla kubeczków smakowych. Jedyne badziewiaste piwo jakie piłem z Połnocnego to Wigry Beer

Comment

• Jaroslav
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        🍼
                        • 2005.10
                        • 967

z piw pitych w ostatnich tygodniach, szczegolnie zle utkwil mi w pamieci Rotmistrz z Grudziadza; drugie skojarzenie Zodiak z Klodawy

Comment

• miodek
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2005.10
                          • 177

Obiektywnie rzecz ujmując moje kubeczki smakowe nie są tak subtelnie wyrafinowane jak u niektórych ( nie zgadzam się z wieloma postami, ale jak już pisano to sprawa gustu) , potrafię wchłonąć wszelakie wyroby piwopodobne - oprócz wyrobów łomżyńskich !
                          miodek

Comment

• piwko79
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.09
                            • 24

Te najgorsze to dla mnie Rycerskie Mocne.

Comment

• zAjkA
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.12
                              • 1089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwko79
                              Również nie mam najlepszych wspomnień po tym piwie

Comment

• Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piwko79
                                Jeżeli było to piwo z browaru z Legnicy sprzed piętnastu lat, to wcale się nie dziwię.

Zwięzłość wypowiedzi jest cnotą, ale może jednak więcej konkretów?

Comment

Przetwarzanie...
                                X