Znalazłem w Kasztelanie kawałek zwiniętego drutu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiek900
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.07
    • 2

Kilka dni temu kupiłem kilka sztuk Kasztelan Niepasteryzowanego. Po wypiciu dwóch butelek przyszła ochota na trzecią, ostatnią. Na szczęście zanim ją otworzyłem i wypiłem, zauważyłem kawałek poskręcanego drutu na samym dnie. Piwo zatrzymałem nadal nieotworzone. Jak postąpić w takiej sytuacji ?
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Przedewszystkim wrzucić tutaj fotki
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• cielak
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 2890

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
      Przedewszystkim wrzucić tutaj fotki
      Koniecznie i to jak najszybciej

Taki "rarytas", Wiesz ile ludzi chciało by to zobaczyć?!

Wklejaj
      zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• emes
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 4275

Zrób zdjęcie i wyślij do marketingu koncernu. Niech tą butelkę odkupią za np 10 000 zł, albo idziesz do mediów, sanepidu itp.

Comment

• Krzysiek900
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2014.07
          • 2

Kilka dni temu kupiłem kilka sztuk Kasztelan Niepasteryzowanego. Po wypiciu dwóch butelek przyszła ochota na trzecią, ostatnią. Na szczęście zanim ją otworzyłem i wypiłem, zauważyłem kawałek poskręcanego drutu na samym dnie. Piwo zatrzymałem nadal nieotworzone. Jak postąpić w takiej sytuacji ?
          Attached Files

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

Miedziany czy stalowy?
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• wpadzio
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2011.06
              • 2651

Dla zainteresowanych - Kolega Krzysiek stworzył zupełnie nowy wątek ze zdjęciem objektu. A co mu tam
              Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
              Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
              Serviatus status brevis est
              3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• WojciechT
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2546

1. Napisać do browaru, taki urok butelek zwrotnych, że czasem czegoś się nie uda wypłukać.
                2. Poczekać na przesyłkę od nich z "podziękowaniem" w postaci czteropaku albo czegoś.
                3. Wylać ten czteropak do zlewu i zacząć pić dobre piwo

Comment

• Komar_Pafnucy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.08
                  • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiek900
                  Jak postąpić w takiej sytuacji ?
                  Nie jedz tego drutu.

I napisz do Carlsberga, wyśle ci pewnie skrzynkę tej "ambrozji".
                  Last edited by Komar_Pafnucy; 2014-07-15, 20:54.

Multitap Crawl
                  Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                  Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Mastermind1
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2013.02
                    • 248

Sprawdź jeszcze po kodzie, z którego browaru pochodzi to piwo (litera i pierwsza cyfra po literze poniżej daty przydatności do spożycia).

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
                      1. Napisać do browaru, taki urok butelek zwrotnych, że czasem czegoś się nie uda wypłukać.
                      Ludzie potrafią wrzucać różne rzeczy do butelek a potem oddawać takie popielniczki do zbytu... z drugiej strony butelka mogła być łupem jakiegoś zbieracza, ale z jego perspektywy drut też nadaje się do zbytu... Ciekawe, że w Niemczech i Czechach, gdzie się automaty do skupu, nie pamiętam żebym słyszał o takich przypadkach...

Comment

• kali2000
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2014.06
                        • 30

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
                        Ludzie potrafią wrzucać różne rzeczy do butelek a potem oddawać takie popielniczki do zbytu... z drugiej strony butelka mogła być łupem jakiegoś zbieracza, ale z jego perspektywy drut też nadaje się do zbytu... Ciekawe, że w Niemczech i Czechach, gdzie się automaty do skupu, nie pamiętam żebym słyszał o takich przypadkach...
                        Bo Niemcy i Czechy są idealne we wszystkim prawda ?

Comment

• Cooper
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6056

Nie ma chyba znaczenia jaka butelka trafi do skupu. Wydaje mi się że o to by nie miała "wkładki" dba jakiś skaner już na linii produkcyjnej w browarze. Przed rozlewem piwa albo po nim. Wg mnie ewidentnie wina browaru. Teraz dzięki naszym browarbizowym kryptologom po kodzie na kontrze możemy ustalić którego.

PS: upss... właśnie zauważyłem ze pisząc piję Kasztelana
                          Last edited by Cooper; 2014-07-15, 21:49.
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• darekd
                            🍺🍺🍺
                            • 2003.02
                            • 12479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kali2000
                            Bo Niemcy i Czechy są idealne we wszystkim prawda ?
                            Zgadzam się!

Comment

• rohozecky
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2008.11
                              • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
                              3. Wylać ten czteropak do zlewu i zacząć pić dobre piwo
                              Ja bym zamiast wylewania sprezentował czteropak jakimś okolicznym menelom. Tak przynajmniej można komuś sprawić trochę radości
                              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

Przetwarzanie...