To, że się spotyka, nie znaczy że jest to normą. Normą jest szklana butelka zwrotna.
Znalazłem w Kasztelanie kawałek zwiniętego drutu
Collapse
X
-
NIE
Czy tzw. "czeskojęzyczni bracia" [co to w ogóle znaczy???] mają wpływ na zawartość butelki Kasztelana?
A że słonko grzeje mocno i gotuje się w tej główce... nikogo nie obrażasz, podobno każdy ma problemy, fobie, kompleksy, ale żeby od razu tak publicznie przerzucać drut w Kasztalenie na obce browary, to już jest jazda godna miszczaLast edited by darekd; 2014-07-25, 23:38.Comment
-
Czy ten temat związany jest z Niemcami?
NIE
Czy tzw. "czeskojęzyczni bracia" [co to w ogóle znaczy???] mają wpływ na zawartość butelki Kasztelana?
A że słonko grzeje mocno i gotuje się w tej główce... nikogo nie obrażasz, podobno każdy ma problemy, fobie, kompleksy, ale żeby od razu tak publicznie przerzucać drut w Kasztalenie na obce browary, to już jest jazda godna miszcza
Wiele lat temu usłyszałem, iż Czesi to Niemcy mówiący po czesku, a ja po krótkim przemyśleniu oraz porównaniu charakterów i podejścia do prawa obu narodów przyznałem rację temu twierdzeniu.
Kilka postów wcześniej niejaki Darekd skromnie zauważył, że ani w Niemczech, ani w Czechach nie ma problemu z dodatkową "zawartością" butelek zwrotnych. Sam postawił oba narody w jednym szeregu, o innych nie wspominając. Paru kolegów temat rozwinęło, więc i ja dorzuciłem swoje pięć groszy.
Jeżeli tak trudno zrozumieć to, co napisałem, to wyjaśnię łopatologiczniej; w butelce Kasztelana znalazł się drut, bo jakaś świnia go tam wepchnęła, sam tam się nie wcisnął. A związek tego faktu z Niemcami i Czechami jest taki, że tam ludzie oddają do skupów butelki nie tylko bez zawartości w postaci drutu, peta, czy tamponu, ale często nawet wypłukane i wynika to właśnie z różnicy w kulturze, Szanowny Kolego...Last edited by a1410; 2014-07-26, 09:32.Comment
-
Teraz kolejne posty bedą na temat jak powyższy bo ktoś przytrollował a ktoś dał się na to wkręcić i musiał mu odpisać
Wracając więc do tematu: jakieś wieści Krzysiek900 nt reklamacji czy raczej poprzestałeś na 2 postach i ślad po Tobie na broBizie zaginie ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Nabrał kasztelana upss wody w usta.
W sumie to wszystko jedno :]Comment
Comment