Słód karmelowy.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yoda79
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.01
    • 861

    Słód karmelowy.

    Jak dla mnie kontraktowcy i rzemieslnicy za dużo "daja" karmelu do piw. Czy ludziom takie piwa bardziej smakują czy jest jakaś inna przyczyna?
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

    #2
    Ciekawe spostrzeżenie, ale pytanie czy nie nazbyt ogólne Fakt, np wiele piw PINTY posiada niezłe słodowe "body" z wyraźnym karmelem, ale czy to samo już można powiedzieć o Pracowni Piwa czy Artezanie? Chyba trzeba by jednak ta kwestię rozpatrywać na bazie poszczególnych browarów.

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Przyzwyczajenie z piwowarstwa domowego. W wielu przypadkach również tego nie rozumiem.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • tomolek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 1752

        #4
        A i ja mam takie wrażenie, za dużo karmelu, za mocny słodki fundament.
        www.ohbeautifulbeer.com

        www.mateuszdrozdowski.pl

        „Kwaśny Edi herbu Koreb

        Comment

        Przetwarzanie...