Wg wieści podanych przez Twilight_Alehouse na jego Chmielowisku w Łodzi powstaje nowy browar rzemieślniczy. Piwoteka się cieszy i bardzo kibicuje!
Więcej informacji tutaj:
Myślę że ten przedrostek -Anty to tylko taki lanserski przejaw buntu na zasadzie "jesteśmy przeciwko innym" a na pewno przeciwko browarom koncernowym itp Coś jak stacja radiowa Antyradio z muzyką powiedzmy mniej mainstreamową. Jak dla mnie to tylko jakiś sposób wyróżnienia się z już pewnego jakby nie było tłumu kontraktowców w Polsce a i tak skończy się na ajpach-srajpach, witach-sritach, "tylko naturalnych składnikach" i postach typu "już się gotuje brzeczka", "zapraszamy na premierę do pubu XYZ" oraz "mamy już 100 lajków" na stronie FB
Chyba po prostu trzeba przeczekać tą falę kontraktowców, ot po prostu takie czasy.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
To słowo "powstaje" (i to w lipcu) był (i nadal jest obecnie) delikatnie na wyrost rzuconym sloganem. Byłem przekonany, że chociaż mają już sprzęt po tych dwu miesiącach...
Już 30 października zadebiutuje nowy browar, czy raczej Antybrowar. Tak bowiem nazywa się nowy rzemieślniczy browar założony w Łodzi przez grupę piwnych pasjonatów i doświadczonych piwowarów domowych: Magdalenę Banasiak (sędzia PSPD), Borysa Banasiaka (piwowar domowy, sędzia PSPD oraz Piotra i Joannę Wojnarskich (współorganizatorzy Łódź Offbeer Festival). Premiera piw odbędzie się w trzech miejscach. Nowości będzie można spróbować w Piwotece Narodowej, Chmielowej Dolinie lub Eclipse Inn, a będą to trzy różne piwa i różne style: ANTYbiotyk (Saison), PROstak (New Zealand IPA) oraz PRObiotyk (Black IPA).
Comment