Wybieram się na urlop do Świnoujscia i mam pytanie odnośnie browarów restauracyjnych niedaleko granicy w miejscowościach Heringsdorf oraz Ahlbeck. Czy browar w miejscowości Ahlbeck jest ciągle czynny? Bo nic nie mogę na ten temat zaleźć w internecie. I jak ze smakiem tych piw? Był ktoś w tych browarach w ostatnim czasie?
Urlop w Świnoujściu (Heringsdorf, Ahlbeck)
Collapse
X
-
Wybieram się na urlop do Świnoujscia i mam pytanie odnośnie browarów restauracyjnych niedaleko granicy w miejscowościach Heringsdorf oraz Ahlbeck. Czy browar w miejscowości Ahlbeck jest ciągle czynny? Bo nic nie mogę na ten temat zaleźć w internecie. I jak ze smakiem tych piw? Był ktoś w tych browarach w ostatnim czasie? -
W Ahlbecku piwo zawsze dość miernej jakości. Zamiast Ahlbecku proponowałbym tobie wybrać się do pobliskiego Wasserschloß Mellenthin: http://piwnyturysta.wordpress.com/20...-z-pogranicza/Browar domowy SKOTARComment
-
Comment
-
Ahlbecker Kellerbräu dokonał żywota w roku ubiegłym. Hotel i restauracja działają, ale serwują jakieś inne piwo.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Related Topics
Collapse
-
Czyżby ten legendarny przybytek nie miał na forum swojego wątku? Znaczy... innego niż ten, nawołujący do jego bojkotu
No, to już ma.
Odwiedziłem browar EDI w poniedziałek, 14 września. Piękna pogoda plus urlop odnowiły we mnie chęć odwiedzania browarów, a podróż...-
Channel: Browary polskie
-
-
Przeprowadziłem małe dochodzenie i udało mi się odkryć,że jeden z pięciu browarów przedwojennych w Świnoujściu to była filia berlińskiego Schultheiss. Znalazłem napis na murze "Schultcheis Brauerei Berlin". Te budynki stoją do dziś na ul. Lutyckiej w Świnoujściu. Czy ktoś...
-
Channel: Historia
-
-
Jako, że moja mama jedzie na wakacje do Świnoujścia, dostała ode mnie misje zakupu kilku ciekawych piw w pobliskim Ahlbeck, i w tym miejscu pojawia się moja prośba, czy któryś z forumowiczów ma namiary na jakiś ciekawy sklep z piwem ??
-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Jest to browar restauracyjny znajdujący się w restauracji hotelu Seestern.Browar powstał w 1997 roku.Ja trafiłem tylko na jedno piwo ,które wtedy warzyli.Na piwo brązowe
.
Miejscowość ta znajduje się kilka kilometrów od Świnoujścia nad Bałtykiem.Można tam dojść jedynie...-
Channel: Niemcy
-
-
Minibrowar z hotelem położony w centrum ładnego nadmorskiego kurortu na wyspie Uznam.
Serwują 4 gatunki piwa naturalne, pils, schwarzbier i pszeniczne. Naturalne to chyba to samo co pils, ale niefiltrowane. Ciężko było się dogadać, obsługa z obcych języków znała tylko jedno słowo...-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment