własny pub

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19298

    #1

    własny pub

    "Do uzyskania koncesji jest wymagane posiadanie magazynu o powierzchni 200 m, który musi uzyskać pozytywną opinię Sanepidu. Reszta to inicjatywa i pomysłowość prowadzącego działalność."

    taką informację uzyskałem od jednego z małych browarów. na ich stronie można znaleźć info o tym, ze pomagają w urządzeniu lokalu, ale o kosztach nic mi nie wiadomo, nie chcieli nic rzec.
    ktoś wie co trzeba zrobić, gdzie się udać i ile będzie to kosztowało zanim zarobię na pierwszym nalanym piwie?
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

    #2
    Koski jest już na finiszu w tym temacie. Może podzieli się doświadczeniami...
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

    Comment

    • koski
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.02
      • 57

      #3
      Re: własny pub

      e-prezes napisał(a)
      "Do uzyskania koncesji jest wymagane posiadanie magazynu o powierzchni 200 m, który musi uzyskać pozytywną opinię Sanepidu. Reszta to inicjatywa i pomysłowość prowadzącego działalność."

      taką informację uzyskałem od jednego z małych browarów. na ich stronie można znaleźć info o tym, ze pomagają w urządzeniu lokalu, ale o kosztach nic mi nie wiadomo, nie chcieli nic rzec.
      ktoś wie co trzeba zrobić, gdzie się udać i ile będzie to kosztowało zanim zarobię na pierwszym nalanym piwie?
      hehehe magazyn 200 m ( to ma byc magazyn dla pubu czy jak?) stary moj wuj jest w pewnym wojewodztwie dyrektorem sanepidu byl w te wakacje u mnie i mi z grubsza naswietlil co i jak
      jak juz masz lokal i spelniasz pewne warunki ( masz ubikacje, srodki czytosci, kuchnia spelnia wymogi itd wzywasz ekipe z sanepidu i oni albo zaakceptuja albo niezaakceptuja ale jak wiemy zyjemy w kraju gdzie wszystko da sie zalatwic pytanie tylko ile to kosztuje
      musisz wykupic koncesje na piwo, oddzielnie na trunki wysokoprocentowe, zaplacic za puszczanie muzy firmom fonograficznym, telewizji (np cyfrze+), musisz dogadac sie z browarem np knajpa moze zaplacic browarowi za wylacznosc sprzedazy danego piwa np na danej ulicy i ni chu.. nie zalatwisz umowy chyba ze ...
      musisz zaplacic ochrone, ubezpieczenie ,zus , oplacic kucharza. kelnerki, wywoz smieci itd itd lista jest bardzo bardzo dluga
      o zakladaniu knajp mozna napisac duzo dluzszy artykul
      podsumowaujac jak ktos ma kase to zalozenie knajpy nie jest rudne ale jak ktos przeznacza jakas srednia kwote i chce zalozyc pub to niech sobie przeznaczy z 50 000 na oplaty drugie 50 000 na urzadzenie pubu i moze jako tako bedzie to funkcjonowac

      Comment

      • koski
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.02
        • 57

        #4
        Re: własny pub

        e-prezes napisał(a)
        "Do uzyskania koncesji jest wymagane posiadanie magazynu o powierzchni 200 m, który musi uzyskać pozytywną opinię Sanepidu. Reszta to inicjatywa i pomysłowość prowadzącego działalność."

        taką informację uzyskałem od jednego z małych browarów. na ich stronie można znaleźć info o tym, ze pomagają w urządzeniu lokalu, ale o kosztach nic mi nie wiadomo, nie chcieli nic rzec.
        ktoś wie co trzeba zrobić, gdzie się udać i ile będzie to kosztowało zanim zarobię na pierwszym nalanym piwie?
        jesli chodzi o 200 m magazynu dla pubu to zastanawiam sie jaki pub ma taki magazyn? i na co te 200 m? wiekszosc pubow w Lublinie ma ze 100-150m2 powierzchni dla gosci z 30-50 m2 zaplecze i moze z 50m2 zajmuje piwniczka )))))))

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Koski, a napisz no Ty, gdzie ten Twój pub ma się mieścić? choć w przybliżeniu - miasto
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • maryhh
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.02
            • 1895

            #6
            Koski! Nie pisz!!
            Oni* tam przyjadą i wypiją piwo wszelkiego rodzaju, a potem połamią Ci stoły!!

            * czyt. ...........
            Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
            "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
            do lekkiej pracy jestem za ciężki"

            Comment

            • koski
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.02
              • 57

              #7
              wlasnie nie pisze bo przyjdziecie i ...
              kto czytal uwaznie liste to wie gdzie bedzie ale to dopiero na jesieni trwa zalatwianie lokalu

              Comment

              • celt_birofil
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2001.09
                • 4470

                #8
                Wy nie wiecie a ja wiem Nawet był stosowny temat na ten temat hihihi.
                A nic Wam nie powiem, bo obiecałem koskiemu, że będę milczał jak grób - bo jak wspominał, w dniu otwarcia piwo gratis !!! (tak to było???)
                Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

                Comment

                • koski
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.02
                  • 57

                  #9
                  yop tak bylo
                  daj mi swoj adres na gg bo bede jutro paczki wysylal pojdzie do Ciebie nowa makulatura

                  Comment

                  • maryhh
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.02
                    • 1895

                    #10
                    celt_birofil napisal/a
                    w dniu otwarcia piwo gratis !!! (tak to było???)
                    niestety to bardzo daleko jest
                    Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
                    "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
                    do lekkiej pracy jestem za ciężki"

                    Comment

                    • celt_birofil
                      † 2017 Piwosz w Raju
                      • 2001.09
                      • 4470

                      #11
                      A Ty skąd wiesz, dokąd jest daleko???
                      Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19298

                        #12
                        własny pub?

                        jestem ciekaw jak to się ma do programów ministra Hausnera??? moj alternatywany pomysl - calzoneria też nie jest tani. idzie sobie palnąć w łeb nawet ambasada zwleka z wydaniem wizy, więc ucieczka z tego głupiego kraju nie jest możliwa buuuuuuuu

                        Comment

                        • celt_birofil
                          † 2017 Piwosz w Raju
                          • 2001.09
                          • 4470

                          #13
                          A gdzie Ci wiza potrzebna???
                          Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19298

                            #14
                            wiza

                            czekam na imigracyjną do Canady...

                            Comment

                            • celt_birofil
                              † 2017 Piwosz w Raju
                              • 2001.09
                              • 4470

                              #15
                              Znalazłem w sieci adres firmy oferującej prawie wszystko do wyposażenia pubu, nawet drewnianą witrynę zewnętrzną
                              Attached Files
                              Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • dadek
                                Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
                                dadek
                                Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
                                2023-11-17, 00:48
                              • dadek
                                Potštejn, Na Brnou 394, Pivovar Clock/Fenetra
                                dadek
                                Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
                                Taka...
                                2022-02-28, 03:41
                              • heckler
                                Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
                                heckler
                                Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
                                2025-01-31, 11:11
                              • Maggyk
                                Ważny komunikat! Wysyłki 23-01-2020, Magazyn nieczynny 24-01-2020
                                Maggyk
                                Jutro o godzinie 8:30 musimy oddać kasę fiskalną do serwisu, zatem jeśli złożyliście zamówienie/właśnie je składacie to wybierzcie dotpay lub pobranie albo czym prędzej wyślijcie nam potwierdzenie przelewu. Zamówienia, które wpłyną w dniu jutrzejszym po 8:30 (albo potwierdzenie przelewu...
                                2020-01-22, 17:43
                              • etman
                                Piwowar nr 51
                                etman
                                Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

                                Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
                                2024-12-10, 18:48
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...