własny pub
Collapse
X
-
e-prezes "Do uzyskania koncesji jest wymagane posiadanie magazynu o powierzchni 200 m, który musi uzyskać pozytywną opinię Sanepidu. Reszta to inicjatywa i pomysłowość prowadzącego działalność."
W warszawskich realiach to prawdziwe wyzwanie. Mnie takie poszukiwanie zabrało jak na razie rok i nic. Albo sanepid nie wyda zezwolenia, albo nie dostaniesz koncesji, albo za wynajęcie trzeba zapłacić kupę bimbalionów.Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
Taka...-
-
-
Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar.
...
-
-
-
Jutro o godzinie 8:30 musimy oddać kasę fiskalną do serwisu, zatem jeśli złożyliście zamówienie/właśnie je składacie to wybierzcie dotpay lub pobranie albo czym prędzej wyślijcie nam potwierdzenie przelewu. Zamówienia, które wpłyną w dniu jutrzejszym po 8:30 (albo potwierdzenie przelewu...
-
Channel: Centrum Piwowarstwa w Browarbizie
2020-01-22, 17:43 -
-
Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...2024-12-10, 18:48 - Loading...
- Koniec listy.
Comment