Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
Spis polskich browarów kontraktowych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWitamy Koreba w stawce (...)
Bartek z dwoma jeszcze coś swojego warzy??
A w Bartku kto jest drugi? Bartek?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Dlaczego w ostatnim, styczniowym spisie nie ma takich dinozaurów polskiej kontraktacji jak Gontyniec, Bearnard/Czarny Kot czy Jako ?
Czy z jakichś powodów (sorry ale wątek trochę się rozrósł i może gdzieś pominałem wytłumczenie) nie spełniają kryterium browaru kontraktowego ustalonego w tym wątku już po moim, pierwszym spisie ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blazers Wyświetlenie odpowiedziszały od dawna warzą w wąszoszu.
Cooper, bo niekraftowych kontraktowcow zwyczajnie pominalem w swoim zestawieniu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo dlaczego nikt tego nie zgłaszał przy okazji plebiscytu?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Hmmm... przyznam że jako ideę wątku miałem zamiar spisać wszystkie browary kontraktowe niezależnie czy ich piwa uznamy za rzemieślnicze czy takie jakim bliżej do koncernowych praktyk. Takie pominięcie ich wydaje mi się bezsensowne bo trzeba by (znów?) bawić się teraz w (dodatkowe) ustalanie które piwa są jeszcze craft a które już masowej technologii. Ustali się to ocenami smakowymi czy np wielkością ich produkcji ? Mało to obiektywne i jednoznaczne.
No jak tam w sumie uważasz...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Przynajmniej na razie.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Skoro dotychczas nie pochwalili się nawet kto odpowiada za warzenie, to znaczy, że zwyczajnie kontraktują piwa w jakimś restauracyjnym w okolicach Warszawy (lub w niej samej). Może dobrze byłoby porównać z ofertą BrowArmii?
Comment
-
Comment