Piana nie jest tylko kwestią estetyczną, świadczy o samym piwie, które porządną pianą powinno mieć. Jak wsypiesz do zepsutego mięsa curry, bazylii i oregano to też będziesz się zachwycał zapachem, który zabija zapach zgnilizny zajadając mięsko aż się uszka będą trzęsły?
Jak np typowy stout takiej piany nie ma, to w 98% samo piwo też pozostawia wiele do życzenia
Przykład: http://www.browar.biz/forum/showpost...29&postcount=9
Ja będę się kierować czymś co jest naprawdę dobre, a nie wydaje się być dobre. Dobra piana i smak to jest dla mnie wyznacznik, piana powinna osiadać na szkle krążkami, to też jest wyznacznik jakości samego piwa. Dlatego uważam, że piana powinno mieć większy znacznik w artomacie niż zapach.
Przykład: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=107234
Każdy polski stout powinien mieć taka pianę, dlaczego większość nie ma?
Widzisz różnicę? Ja ją nie tylko widzę ale tez i wyczuwam, nawet nosem
Jak np typowy stout takiej piany nie ma, to w 98% samo piwo też pozostawia wiele do życzenia
Przykład: http://www.browar.biz/forum/showpost...29&postcount=9
Ja będę się kierować czymś co jest naprawdę dobre, a nie wydaje się być dobre. Dobra piana i smak to jest dla mnie wyznacznik, piana powinna osiadać na szkle krążkami, to też jest wyznacznik jakości samego piwa. Dlatego uważam, że piana powinno mieć większy znacznik w artomacie niż zapach.
Przykład: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=107234
Każdy polski stout powinien mieć taka pianę, dlaczego większość nie ma?
Widzisz różnicę? Ja ją nie tylko widzę ale tez i wyczuwam, nawet nosem

Comment