Opisze jak poszło dalej dla zainteresowanych, jak dojdzie do ciągów dalszych, a teraz zostawiam Wam miejsce na dalsze lincze... Teraz to mi się nawet odechciało przedstawiać (bo pewnie byłby dalszy ciąg linczy tylko bardziej osobisty, po poznaniu szczegółów na mój temat). A właśnie zamierzałam zacząć od nowa... Pozdrawiam.
Pająk w Podpiwku z Browaru Kormoran
Collapse
X
-
Tak naprawdę, to wszystkich najbardziej zabolało to, że mając okazję do spróbowania podpiwku z pająkiem, nie zrobiłaś tego i nie podzieliłaś się wrażeniami, tylko wylałaś z obrzydzeniem. To forum m.in. dla degustatorów a wszyscy są już znudzeni "kiszoną kapustą", "gotowanymi warzywami", czy "kanalizą"Comment
-
W tym czasie zrobione na nieboszczyku piwo już sprzedano. Klienci nie marudzili. WypiliComment
-
-
NIECH ŻYJĄ PAJĄKI!
Wygląda mi na Kątnika domowego (Tegenaria domestica),szkoda go...ale nie ma co demonizować. Sanepid na nic tu się nie przyda,tylko będą mieć niepotrzebnie kłopoty w Kormoranie. Fakt ten uświadamia,że trzeba przed kupnem wziąć buteleczkę do góry i pod światło zajrzeć czy nie ma jakichś NIEZIDENTYFIKOWANYCH OBIEKTÓW PŁYWAJĄCYCH.Comment
-
Wygląda mi na Kątnika domowego (Tegenaria domestica),szkoda go...ale nie ma co demonizować. Sanepid na nic tu się nie przyda,tylko będą mieć niepotrzebnie kłopoty w Kormoranie. Fakt ten uświadamia,że trzeba przed kupnem wziąć buteleczkę do góry i pod światło zajrzeć czy nie ma jakichś NIEZIDENTYFIKOWANYCH OBIEKTÓW PŁYWAJĄCYCH.Comment
-
Ale najlepiej robić samemu, roboty mało, smak świetny.Comment
-
Podpiwek Jędrzej ma w składzie syrop glukozowo-fruktozowy. Odpada. Lubuski I Krzepiak niedostępny w tutejszych sklepach (nigdy nie widziałam). Lubuski w recenzjach zresztą ulepek. A tego nie lubię... Krzepiak z mietą (błe) Przyjdzie robić... Moja Babunia zresztą robiła... Był znakomity - taki właśnie jak ten nieszczęsny z Kormorana i jeszcze porzeczkowy.Comment
-
Niespodzianka w podpiwku może i niemiła dla konsumenta, ale dla wspomnianego kątnika domowego była nie niemiłą, a letalną. Czyli biedny pająk miał gorzej...
A te cholery są - jak się okazało - bardzo wszędobylskie i ekspansywne - no i związane blisko z człowiekiem i wszelkimi przejawami jego działalności - potrafią wyjść niepostrzeżenie z kanalizacji - której w browarze nie brakuje...
Niemiła niespodzianka dla konsumenta, ale wydaje się nieunikniona, choć rzadka- no chyba, ze stosujemy w browarze niezłą chemię która wybije wszystko...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Nalewałam dość dużym strumieniem (i podpiwek od razu mocno się pieni i zakrywa pianą zawartość) i z pewnym jednak zaufaniem, płyn ciemny i nieprzejrzysty, pająk rozmiękły - może dlatego.Comment
-
Nie potrafimy jednoznacznie odpowiedzieć jak to się stało, że ten pająk znalazł się w kuflu TrisK. Ale przygotowaliśmy małą prezentację drogi jaką przemierza butelka w naszym browarze.
Butelki trafiają na nasz plac prost z huty. Następnie palety są rozpakowywane, a potem butelki trafiają na taśmę do tzw. płuczki. W takim stanie są one pozostawione na około 3-4 minuty. Dopiero wtedy butelki trafiają na płuczkę. Butelki są czyszczone silnym strumieniem wody.
Po tym etapie butelki trafiają z płuczki do monobloku, a następnie do butelek rozlewane jest piwo. Czas od płukania do rozlania piwa to zaledwie 25 sekund.
Poniżej zamieściliśmy fotografie przedstawiające cały proces.
Nasi pracownicy kontrolują proces rozlewu na każdym etapie. W samym procesie napełniania butelek bierze udział także tzw. inspektor czystości, który wyłapuje wszelkie zabrudzenia czy niedolewki.
Jak wiecie od pewnego czasu korzystamy także z nowych butelek. Od tego momentu, a także ciągłego usprawniania naszego systemu, nie było sytuacji, w której do butelki dostało się cokolwiek z zewnątrz.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.plComment
Related Topics
Collapse
-
Seria "Party Starter" dla Żabki, o której w rozmowie z Kopyrem gdzieś tak z rok temu wspominał Zwierzyna nieco się rozrosła przez ten czas. Były już NZ Pale Ale, West Coast IPA, Session IPA, West Coast APA, Hazy APA oraz East Coast IPA (może coś mi jeszcze umknęło). No i trafiło...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-07-07, 11:32 -
-
4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025
Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.
Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-02-12, 15:35 -
-
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-03, 01:31 -
-
To piwo ma już swój wątek, w którym było nawet niedawno opisane https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-blond
jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
2024-12-01, 02:19 -
-
Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.
Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić
Nas gugielmapki...-
Channel: Dolnośląskie
2024-10-28, 22:31 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment