Pająk w Podpiwku z Browaru Kormoran

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • TrisK
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.09
    • 19

Pająk w Podpiwku z Browaru Kormoran

Miałam sytuację jak z najgorszych koszmarów. Kupuję Podpiwek z powodu leczenia, bo nie mogę piwa. Kupuję sporo bo ok 8-10 tygodniowo. I tu taki dramat. Nalałam płynu do kufelka, popijam i czuję w ustach coś dziwnego - to była jego nóżka - pająk spory jak widać na zdjęciach. Wrażenia mocno traumatyczne. Bardziej niż mogłam się spodziewać. A nie należę do wydelikaconych leluj... Oczywiście podpiwku więcej już nie tknę, a sprawę chcę zgłosić w Sanepidzie. Czy zdarzały się Wam takie sytuacje? I jak były rozwiązywane?
    Mam sporą traumę, cały czas czuję to wrażenie, nawet śniło mi się że pająk wchodzi mi do ust. To jest naprawdę okropne!!!
    Może jakieś macie rady dla mnie? I bez żartów. Postarajcie sobie wyobrazić takie doświadczenie... Jeny - dobrze, że dużego hausta nie zaczerpnęłam
    No i chyba to za dobrze nie świadczy o tym browarze ( wydawałoby się dobrym...)
    Attached Files
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Mięsko, mniam
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• pizmak666
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2006.12
      • 1905

I specjalnie dziś zarejestrowałaś się na tym forum, aby się z nami podzielić, tak?
      Last edited by pizmak666; 2014-09-23, 11:02.
      „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• TrisK
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2014.09
        • 19

Czytam to forum od dawna. Niekoniecznie każdy chce się dzielić swoimi przemyśleniami. Tak trudno to zrozumieć? Dzięki za " przyjazną" atmosferę... Chciałam też ostrzec. Czy mam sądzić, że to bład?

Comment

• Granik
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.08
          • 27

Oj tam, oj tam, nawet nie wiesz ile takich pająków już pożarłaś przez sen.
          Last edited by Granik; 2014-09-23, 11:08.

Comment

• yassmen
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2012.11
            • 288

Wiesz, zaczyna się jesień i mnóstwo pająków pcha się pod dach, żeby przezimować.
            Potrafisz udowodnić, że pająk nie siedział przycupnięty w kufelku, a Ty go podpiwkiem zalałaś?
            Można to podciągnąć pod znęcanie się nad zwierzętami...

Comment

• pizmak666
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.12
              • 1905

Przemyśleniami nie, ale pająkiem jak najbardziej.
              Oczywiście w każdej flaszce podpiwka jest mięsna wkładka.
              Może ten pająk był w kuflu a nie w butelce, może też trzeba ostrzec Twoją rodzinę przed brudnymi naczyniami?

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Comment

• TrisK
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2014.09
                • 19

To było krótko po wlaniu. Widziałam okolice. Pająków (tak wielkiego bym dostrzegła) nie było. Zresztą tam nie bywa. Poza tym nie byłby w takim czasie martwy jak ptak Dodo i tak rozmoknięty, lały się z niego jakiej jasne substancje w dół (pewnie pajęczego) rozkładu... Duży pająk by walczył nieco o życie... Nieprawdaż?

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TrisK Wyświetlenie odpowiedzi
                  Czytam to forum od dawna. Niekoniecznie każdy chce się dzielić swoimi przemyśleniami. Tak trudno to zrozumieć? Dzięki za " przyjazną" atmosferę... Chciałam też ostrzec. Czy mam sądzić, że to bład?
                  Przyjazna atmosfera to nasz znak firmowy.

A o wsadzie z Kormorana sporo się słyszy. Ostatnio przy barze w Vinylu. Chyba, że coś pomieszałem

Comment

• pizmak666
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2006.12
                    • 1905

.....................

Comment

• TrisK
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2014.09
                      • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Przemyśleniami nie, ale pająkiem jak najbardziej.
                      Oczywiście w każdej flaszce podpiwka jest mięsna wkładka.
                      Może ten pająk był w kuflu a nie w butelce, może też trzeba ostrzec Twoją rodzinę przed brudnymi naczyniami?
                      Mam nadzieję, że żartujesz... Używam czystych naczyń. To konkretne jeszcze przed nalaniem wycierałam ręcznikiem papierowym z ewentualnego kurzu... Zresztą mam zwyczaj patrzenia GDZIE nalewam, zwłaszcza przy wyrobach piwnych i piwnopodobnych...

Comment

• Pancernik
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9797

Z Kormorana były już Wiśnia w Piwie, Śliwka w Piwie, pewnie trafiłaś na serie pilotażową Pająka w Podpiwku...

Niepękająca bądź. Pająki w kuflu przynoszą szczęście i tej wersji będziemy się trzymać!
                        Jakby co: http://spiderbitebeer.com/

Comment

• Maciass
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2009.03
                          • 172

Wiśnia w piwie, jabłko w piwie, czosnek w piwie, nie sądzę żeby pająk w piwie był przypadkiem

Comment

• TrisK
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2014.09
                            • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Z Kormorana były już Wiśnia w Piwie, Śliwka w Piwie, pewnie trafiłaś na serie pilotażową Pająka w Podpiwku...

Niepękająca bądź. Pająki w kuflu przynoszą szczęście i tej wersji będziemy się trzymać!
                            Jakby co: http://spiderbitebeer.com/
                            Rozbawiło Dzięki )

Comment

• chemmobile
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.03
                              • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TrisK Wyświetlenie odpowiedzi
                              No i chyba to za dobrze nie świadczy o tym browarze ( wydawałoby się dobrym...)
                              Świadczy tylko o tym, że w produkcji masowej czasami zdarzają się trefne sztuki: niedolana butelka, niedomknięty kapsel, krzywo przyklejona etykieta, obita szyjka. Robienie z tego tytułu hałasu na forum publicznym trąci chęcią zrobienia złej prasy browarowi. Najlepiej złożyć reklamację u producenta i wyjaśnić sprawę. Może browar w ramach rekompensaty wyśle sześciopak swoich flagowych produktów
                              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

Przetwarzanie...
                              X