Wybacz, ale niedolana butelka, czy kapsel to jednak to nie pająk w ustach. Jak normalnie naprawdę szumu nie robię. Zresztą to mój ulubiony browar był... Jak mogłam pic alkohol uwielbiałam Kormorana, Rześkie, Swieże a teraz piłam wiernie podpiwek. Zbulwersowałam się i to dlatego. U nich też zgłosiłam sprawę. Jakoś bez odpowiedzi na razie
Pająk w Podpiwku z Browaru Kormoran
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TrisK Wyświetlenie odpowiedziWybacz, ale niedolana butelka, czy kapsel to jednak to nie pająk w ustach.
Najlepsze wyjście to reklamacja u producenta, choć sam tak bym nie postąpił. Za leniwy jestem do takich błahostekOstatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2014-09-23, 12:28.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
To nowa technika tzw. pajęczenia na zimno. Ponoć "Spider is new hoppy". Dostałaś zagryche gratis i jeszcze się burzysz.
Może zamiast siać ferment tutaj i donosić do sanepidu, napisz po prostu do browaru. Z tego, co wiem, potrafi przeprosić i zrekompensować taką wpadkę. Zawsze może zdarzyć się jakiś błąd, czy niedomyta butelka. Shit happens. Nie zawsze to musi świadczyć negatywnie o całym browarze.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Już się przeraziłem, że ten pająk był w suszu do robienia podpiwku - a mam ich kilka w szafce (suszy, nie pająków; choć w sumie kto wie...)
Polecam zrobienie samemu, choć jest trochę bałaganu i trzeba mieć miejsce w lodówce na kilkanaście butelek (raz zostawiłem kilka na próbę w piwnicy, ale było za ciepło i za bardzo przefermentowały). Wg mnie dużo lepsze od kupnego, nie takie ulepkowo słodkie. Zresztą możesz sobie zrobić ulepkowe, jeśli lubisz, tylko nie dawaj wtedy za dużo drożdży, bo może być bum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziTo nowa technika tzw. pajęczenia na zimno. Ponoć "Spider is new hoppy". Dostałaś zagryche gratis i jeszcze się burzysz.
Może zamiast siać ferment tutaj i donosić do sanepidu, napisz po prostu do browaru. Z tego, co wiem, potrafi przeprosić i zrekompensować taką wpadkę. Zawsze może zdarzyć się jakiś błąd, czy niedomyta butelka. Shit happens. Nie zawsze to musi świadczyć negatywnie o całym browarze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJuż się przeraziłem, że ten pająk był w suszu do robienia podpiwku - a mam ich kilka w szafce (suszy, nie pająków; choć w sumie kto wie...)
Polecam zrobienie samemu, choć jest trochę bałaganu i trzeba mieć miejsce w lodówce na kilkanaście butelek (raz zostawiłem kilka na próbę w piwnicy, ale było za ciepło i za bardzo przefermentowały). Wg mnie dużo lepsze od kupnego, nie takie ulepkowo słodkie. Zresztą możesz sobie zrobić ulepkowe, jeśli lubisz, tylko nie dawaj wtedy za dużo drożdży, bo może być bum.
Comment
-
-
Jakaś sekta znajdowaczy czy co?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziA jestem taki niedowiarek, że nie ufam rewelacjom jednopostowców, właśnie wczoraj zarejestrowanym na forumOstatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2014-09-23, 13:46."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Po takich uprzejmych postach nie ma się co dziwić, że nie wracają... Przepraszam, że nie jestem typem lubiącym się dzielić przemyśleniami. Bywam na forum od bardzo dawna, nawet sprzed okresu bezalkoholowego (2009 około, jak pamiętam), bo po prostu lubię dobre piwa i sobie zapisywałam do przetestowania. Zapewne wielu jest tu takich jak ja... Nigdy dotąd nie zdarzyła mi się taka trauma jak z tym cholernym pająkiem i chciałam się podzielić. Istne towarzystwo wzajemnej adoracji tutaj widzę Pozdrawiam jednakowoż tych milszych z tego forum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TrisK Wyświetlenie odpowiedziPo takich uprzejmych postach nie ma się co dziwić, że nie wracają... Przepraszam, że nie jestem typem lubiącym się dzielić przemyśleniami. Bywam na forum od bardzo dawna, nawet sprzed okresu bezalkoholowego (2009 około, jak pamiętam), bo po prostu lubię dobre piwa i sobie zapisywałam do przetestowania. Zapewne wielu jest tu takich jak ja... Nigdy dotąd nie zdarzyła mi się taka trauma jak z tym cholernym pająkiem i chciałam się podzielić. Istne towarzystwo wzajemnej adoracji tutaj widzę Pozdrawiam jednakowoż tych milszych z tego forum.Umieramy kiedy przestajemy marzyć.
trochewolniej.pl - gdy świat pozostaje w biegu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TrisK Wyświetlenie odpowiedziPo takich uprzejmych postach nie ma się co dziwić, że nie wracają... Nigdy dotąd nie zdarzyła mi się taka trauma jak z tym cholernym pająkiem i chciałam się podzielić.
Chciałaś się podzielić emocjami? No przepraszam, ale to nie jest forum kobiece tylko miejsce dla notorycznych pijaków - hobbystówLwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Nie omieszkam. Na razie bardzo miło mi Pan z Kormorana odpowiedział (doszło do wzajemnego rozjuszenia inicjalnie, obu stronom lekko puściły nerwy, ale udało nam się pogodzić. Pozdrawiam Pana!) - więc jest nadzieja na wyjaśnienie sprawy. Ku korzyści wszystkich stron. Gorzej, że muszę poszukać jakiejś alternatywy dla Podpiwku, a potem (jak już się będę mogła alkoholizować) piwa (serio piłam tylko Kormoranie produkty)... A z tym drugim to już zupełnie wypadłam z rynku... No na razie mam pewien uraz. No ale z drugiej strony będzie okazja potestować nowości. Gorzej, że w niszy podpiwków, to właściwie konkurencji nie ma (nie wspomnę o piwach bezalko, których w zasadzie brak) - jedyne co widuję w sklepach, to jakieś sztuczne substancje nazywające się podpiwek...
Comment
-
-
Ktoś kto chce tu zostać to zostaje, zwykle zaczyna swój pobyt od przywitania i przedstawienia się a nie od rewelacji rodem z czarnego PR i strzelania focha.
Pozdrawiam i Twoje
Ps. a założę sie, że NIE powiedziałaś panu z Kormorana o tym, że opisałaś sprawę na BBOstatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2014-09-23, 14:11."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziPrzyszłaś się tu pożalić zanim załatwiłaś sprawę reklamacji tak, jak należy. Ba, specjalnie się zarejestrowałaś na forum, więc twoje działanie jest ewidentnie celowe i z premedytacją. Oczekiwałaś, że rozwinie się żywa dyskusja? Sesja nienawiści nad browarem? Że cały świat zainteresuje się twoim problemem z pająkiem?
Chciałaś się podzielić emocjami? No przepraszam, ale to nie jest forum kobiece tylko miejsce dla notorycznych pijaków - hobbystów
Comment
-
-
Tak naprawdę, to wszystkich najbardziej zabolało to, że mając okazję do spróbowania podpiwku z pająkiem, nie zrobiłaś tego i nie podzieliłaś się wrażeniami, tylko wylałaś z obrzydzeniem. To forum m.in. dla degustatorów a wszyscy są już znudzeni "kiszoną kapustą", "gotowanymi warzywami", czy "kanalizą"
Comment
-
Comment