jakby ktoś miał ochotę poczytać moje wypociny w języku niemieckim to zapraszam
Najciekawsze czeskie browary
Collapse
X
-
jakby ktoś miał ochotę poczytać moje wypociny w języku niemieckim to zapraszam
http://braumagazin.de/article/brauereien-in-tschechien/Comment
-
Tak mi sie cos przypomnialo. Gdzies czytalem na forum ze istnieje jakis browarek nieoficjalny w gorach (nie wiem jakich). Byl kiedys opis tego browarku. Piwo warzone w jakiejs stojacej samotnie chatce. Pamieta ktos gdzie to bylo?
A i ma ktos moze jakiekolwiek info o browarze Zámecký pivovar Sobotín? Znalazlem tylko ze ich piwo serwuja w Motorest Permonik w Sobotinie.Ostatnia zmiana dokonana przez karol1000; 2015-06-26, 14:16.LPComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2015-06-26, 14:25.Comment
-
Ja pamiętam, ale to nie te góry, nie ta okolica. Liptal pod Vsetinem. Z niego mozna górkami przejść do oficjalnego browary w Trnavie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
-
Channel: Czechy
-
-
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...-
-
-
Zámecký pivovar Frýdlant zniknął tu z nazwy, z boku etykiety widnieje Albrecht.
Uwarzone w 2020 r.
Ekstr. 20%
Alk. 10%
Na ecie wspominają że to "Archivni Imperial IPA" w stylu belgijskim
Aromat - słodka, ciężka biszkoptowa baza...-
-
-
Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...-
-
-
Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment