Najciekawsze czeskie browary

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

jakby ktoś miał ochotę poczytać moje wypociny w języku niemieckim to zapraszam
    LP

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12675

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedzi
      jakby ktoś miał ochotę poczytać moje wypociny w języku niemieckim to zapraszam
      http://braumagazin.de/article/brauereien-in-tschechien/
      dobra robota

Comment

• karol1000
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2007.09
        • 1823

Tak mi sie cos przypomnialo. Gdzies czytalem na forum ze istnieje jakis browarek nieoficjalny w gorach (nie wiem jakich). Byl kiedys opis tego browarku. Piwo warzone w jakiejs stojacej samotnie chatce. Pamieta ktos gdzie to bylo?

A i ma ktos moze jakiekolwiek info o browarze Zámecký pivovar Sobotín? Znalazlem tylko ze ich piwo serwuja w Motorest Permonik w Sobotinie.
        Last edited by karol1000; 2015-06-26, 14:16.
        LP

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12675

A i ma ktos moze jakiekolwiek info o browarze Zámecký pivovar Sobotín? Znalazlem tylko ze ich piwo serwuja w Motorest Permonik w Sobotinie.
          Pisałem tu:

Warzą chyba tylko 11 i 12, chyba warzone jest w domu - Sobotin 13.

Motorest znajduje się blisko remontowanego pałacu, może tam będą warzyć w przyszłości, bo nazwa browaru "zamecky"... okolica przyjemna.
          Last edited by darekd; 2015-06-26, 14:25.

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Gdzies czytalem na forum ze istnieje jakis browarek nieoficjalny w gorach (nie wiem jakich). Byl kiedys opis tego browarku. Piwo warzone w jakiejs stojacej samotnie chatce. Pamieta ktos gdzie to bylo?
            Ja pamiętam, ale to nie te góry, nie ta okolica. Liptal pod Vsetinem. Z niego mozna górkami przejść do oficjalnego browary w Trnavie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• karol1000
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2007.09
              • 1823

dzieki bedzie na nastepny rok
              LP

Comment

• Alexanderfeld
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.08
                • 173

Tak mi sie cos przypomnialo. Gdzies czytalem na forum ze istnieje jakis browarek nieoficjalny w gorach (nie wiem jakich). Byl kiedys opis tego browarku. Piwo warzone w jakiejs stojacej samotnie chatce. Pamieta ktos gdzie to bylo?
                Tu jest link do wątku założonego przez Dadka o tym miejscu. Wychodzi na to że nikt tam chyba nie był od czasu mojej wizyty 3 lata temu. Ciekawe czy jeszcze istnieje? Jakby co to mam gdzieś fotkę właściciela z jego autografem hehe

Comment

Przetwarzanie...
                X