No więc kontraktowym browarem nie jesteśmy, do diabła też nam daleko, zapraszam na naszą stronę www.browarspoldzielczy.com lub do kontaktu postaram się rozwiać wątpliwości
Agnieszka
@Pendragon, ale browaru nie ma, a piwo i gadżety są. O to mi chodziło!
Na mapie w opisie jest wzmianka, że najpierw będzie działał jako kontraktowy. Ot i cała tajemnica. Teraz niech pani Agnieszka zdradzi, gdzie to piwo zakontraktowali.
No więc kontraktowym browarem nie jesteśmy, do diabła też nam daleko, zapraszam na naszą stronę www.browarspoldzielczy.com lub do kontaktu postaram się rozwiać wątpliwości
Agnieszka
Pendi, ale Pani jasno napisała, że nie są kontraktowym.
Nie jesteśmy kontrakotywm, sprzęt nasz zjedzie w połowie listopada, a teraz na wyjątkowe sytuacje robimy próbki, testujemy. Mam nadzieję, że już niebawem będzie więcej informacji.
No to może zmienili plany. Nie wiem. Tak miałem zapisane. Coś robią, rozdają za darmo i czekają na legalizacje ("sprzedaż pod koniec roku") - tak można wywnioskować z ich FB.
Browar będzie działać jako Spółdzielnia Socjalna Dalba, która została założona przez Urząd Miasta Puck. Gminę Krokowa i Stowarzyszenie Wspierające Osoby Niepełnosprawne Umysłowo"Razem".
Czyli można by powiedzieć, że to będzie taki browar mieszczański.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Społeczny, bo tworzony przez ludzi i dla ludzi. Stąd tez nasze motto: Piwo, które warzy więcej. Dla nas kluczowi są nasi podopieczni, chociaż może to wydawać się niektórym dziwne. Nie jesteśmy firmą prywatną, a zysk reinwestowany jest na cele społeczne.
W Pucku powstaje pierwszy w Polsce browar rzemieślniczy działający w ramach spółdzielni, a także pierwszy polski browar rzemieślniczy którego 4/5 załogi stanowić mają osoby niepełnosprawne.
(...)
Tomasz Moszczyński, Browar.biz
Comment