Pij piwa, byle nie czeskie!
Collapse
X
-
Powiedział też, że niczym innym jak jakąś geopolityczną niechęcią do nas takich działań nie da się wytłumaczyć...Comment
-
Nie tylko sadownicy, ale ministrowie, urzędnicy i cała masa innych organizacji. Dzisiaj wracając z pracy słyszałem w radiowej jedynce wywiad z dyrektorem Polskiej Federacji Producentów Żywności, który powiedział, że ta czeska akcja trwa już dwa lata, tylko nikt w Polsce nie chciał do tej pory o niej głośno mówić, żeby niepotrzebnie nie zadrażniać sytuacji, ale że teraz Federacja nie odpuści i poskarży się na Czechów do Brukseli, gdyż tymi przepisami łamią podstawowe zasady unijne.
Powiedział też, że niczym innym jak jakąś geopolityczną niechęcią do nas takich działań nie da się wytłumaczyć..."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Nikt Ci tego nie broni, tylko popatrz na te narody, które od wieków kierują się takim głupkowatym nacjonalizmem i porównaj to, co osiągnęły z tymi, które to walą. Przodują tu Japończycy i południowi Koreańczycy, tuż za nimi Niemcy, Francuzi, Włosi, Szwajcarzy, Norwegowie i do niedawna także Amerykanie.Comment
-
Zagrywki polityczne. Konsument, statystyczny Novak czy też Nowak i tak kupi to co dobre i tanie.
Tydzień temu jadłem doskonałą gęś w restauracji na Morawach. Menadżer z dumą podkreślał że to polska gęś, kupuje je w Polsce bo są najlepsze w środkowej Europie.
Tak samo ja, kupię Svinany za 4zł niż Ursę za 10zł bez względu na to, co pieprzą politycy.
pszenicznym Primatorem za 3 złComment
-
Comment
-
Nikt Ci tego nie broni, tylko popatrz na te narody, które od wieków kierują się takim głupkowatym nacjonalizmem i porównaj to, co osiągnęły z tymi, które to walą. Przodują tu Japończycy i południowi Koreańczycy, tuż za nimi Niemcy, Francuzi, Włosi, Szwajcarzy, Norwegowie i do niedawna także Amerykanie.
Nie zgadzam się na nazywanie dumy ze swojego kraju i działania na jego korzyść nacjonalizmem - to się nazywa patriotyzm. Ten pierwszy zazwyczaj zawiera elementy ksenofobiczne a w wydaniu polskim jeszcze mesjanizm i wallenrodyzm. Takie podejście prowadzi do tego że nasi "światli mężowie stanu" z każdym chcieli by rozmawiać z pozycji tronowej - kłaniaj się, słuchaj i wielb swego pana bo jak nie to zobaczysz.Last edited by Jimmy_jb; 2014-12-11, 00:12.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański SłonecznaComment
-
Nie czuję żeby ktokolwiek na mnie pluł. Ale to pewnie dlatego że nie czuję się polakiem. Od razu lepiej się robi kiedy zrzucasz z siebie ten płaszcz sztucznych podziałówComment
-
Comment
-
Comment