Możliwie najgładsze w teksturze piwo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mawel
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.04
    • 65

Możliwie najgładsze w teksturze piwo

Popijam właśnie "Duby Smalone" z Peruna i kontempluję nad wpływem żyta na teksturę piwa. Urodził mi się pomysł: Czy dałoby radę uwarzyć i czy byłoby to warte zachodu Oatmeal-Roggen-Stout? Czy jeszcze czymś można "doprawić" teksturę piwa. Moje założenia są czysto hipotetyczne. Nie mam też ogromnego doświadczenia w warzeniu (6 warek). Proszę o luźne podejście do sprawy. Enjoy

Related Topics

Collapse

• kaczka116
    Perun, Duby Smalone
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-12-13, 21:50
  • darekd
    Lubrow, Obibock
    darekd
    Weizen Bock (Obibocka miał/ma Wrężel, ale majowego)

Pszeniczny koźlak dodatkowo ze słodem żytnim

18% ekstr., 7,2% alk.

Aromat - słodowy, trochę szorstki (żyto?), trochę kwaskowych owoców, lekka korzenność. Potem ciut miodu i minimalnie rozpuszczalnik...
    2024-02-11, 01:53
  • melor
    Wąsosz, [Perun] Duby Smalone
    melor
    aromat: brak!
    kolor: miedziany, całkowicie mętny
    piana: bardzo mała, kremowa
    smak: jest leciutko wędzone. W smaku przypomina grodziskie. Goryczka bardzo mała. Myślałem, że będzie bardziej wyraźna wędzonka, a tu ledwo co ją czuć. W grodziskich, które piłem była dużo...
    2014-12-07, 02:42
  • ART
    Przenosiny BrowarBizu na nowy serwer
    ART
    W najbliższym czasie będę przenosił Browar.biz i Centrum Piwowarstwa na serwer z nowym oprogramowaniem. Obecnego dwunastolatka nie jestem w stanie bezboleśnie zaktualizować, więc jest z tym trochę zachodu. Dla niektórych obecny stan to tylko niewyświetlanie się zielonej kłódeczki w przeglądarce...
    2020-08-07, 12:09
  • Blackbeard
    Pivovarský Dům Ostrava, Qásek 16⁰ India Pale Ale
    Blackbeard
    Ekstrakt: 16%. Alkohol: 6%.
    India Pale Ale

Kolor: Miedziany, widoczne lekkie zmętnienie.
    Piana: Beżowa, złożona niemalże z samych drobnych pęcherzyków. Bardzo trwała, zostawia ładne firanki na szkle.
    Zapach: Mizerny, wyczuwalna słodowość oraz chmiel w postaci ziół,...
    2019-09-11, 15:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...