Perła zamyka Zwierzyniec ale...
Collapse
X
-
Perła zamyka Zwierzyniec ale...
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak -
Pewnie kogoś rozjuszę ale muszę
Perła SA (51 proc. udziałów ma w swym ręku gracz giełdowy Hubert Gierowski z Warszawy, a 48,5 proc. małopolski browar Strzelec) B]zwalnia pracowników i likwiduje zakłady mimo dobrej kondycji finansowej[/B] . W pierwszym półroczu spółka odnotowała znaczący zysk. Dynamicznie wzrasta także produkcja browaru. Do końca lipca tego roku browar sprzedał 420 tys. hektolitrów piwa. W całym 2002 r. sprzedaż wynieść ma 650 tys., czyli o 20 proc. więcej niż przed rokiem, co wobec minimalnego wzrostu w całej branży wygląda imponująco.
Zwróćcie uwagę, na fragnet mówiący o zysku. Takie momenty utwierdzają mnie w niechęci do kapitalizmu i chciwców właścicieli. Mają i tak dużo ale kosztem ludzi chcą jeszcze więcej.
Naprawdę nienawidzę chciwości którą uważam za największą ludzką wadę. A Perły pił w takim razie już na pewno nie będę.[To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud. -
Z tego co się orientuję, przyczyną zamknięcia browaru w Zwierzyńcu jest wygaśnięcie umowy na dzierżawę od Skarbu Państwa. Jak to zwykle w życiu bywa, ktoś z kimś się nie dogadał.
Podobno już są zainteresowani kontynuacją produkcji w Zwierzyńcu...KempComment
-
Ja też słyszałem, że są chętni do przejęcia Zwierzyńca. Między innymi Zamoyscy, byli właściciele.
Moim zdaniem powinniśmy się cieszyć z tego, że perła zamyka Zwierzyniec. Otworzy go ktoś inny, lepszy. A ja też perłę powili przestaje pić. Muszę tylko znaleźć koło siebie sklep z piwem browaru chełmskiego (Jagiełło). Gdzieś ponoć jest.Comment
-
Jak wynika z artykułów na roztocze.net.pl i wypowiedzi przedstawicieli browaru niestety nie chodzi o to, że wygasa umowa tylko po prostu browar "tnie" koszty i chce warzyć piwo jedynie w browarze w Lublinie. Z jednej strony sam nie będzie warzył tam piwa a z drugiej chce kupić budynki aby uniemożliwić chętnym kupno browaru i produkcji piwa które byłoby konkurencją dla Perły.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Na pohybel Perle.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Comment