Cześć.
Nie mam zielonego pojęcia jakie wymogi musi spełniać browar restauracyjny w Polsce. Z tego co się doczytałem to według prawa jest traktowany tak samo jak zwykły browar. Chciałbym organizować w knajpie warzenie na malutka skale i mieć możliwość legalnego sprzedawania tego piwa. Nie marzą mi się miliony czy zarobek wiec oszczędźcie sobie komentarzy, że to nie ma sensu pod tym względem bo potrafię sobie to sam wyobrazić. Interesują mnie prawne wymogi i czy faktycznie nie ma żadnych uproszczeń wobec tak małych przedsięwzięć.
Nie mam zielonego pojęcia jakie wymogi musi spełniać browar restauracyjny w Polsce. Z tego co się doczytałem to według prawa jest traktowany tak samo jak zwykły browar. Chciałbym organizować w knajpie warzenie na malutka skale i mieć możliwość legalnego sprzedawania tego piwa. Nie marzą mi się miliony czy zarobek wiec oszczędźcie sobie komentarzy, że to nie ma sensu pod tym względem bo potrafię sobie to sam wyobrazić. Interesują mnie prawne wymogi i czy faktycznie nie ma żadnych uproszczeń wobec tak małych przedsięwzięć.
Comment