Szkoda, że tworzenie legalnego browaru w mikro skali jest w tym Kraju tak kłopotliwe i czasochłonne.
Czy browar restauracyjny 50l ma jakis sens ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GreenFox Wyświetlenie odpowiedziHmmm z tą produkcją spożywczą to chyba nie tak do końca? W sensie jeżeli porównać np. do wyrobu domowego wina (które można legalnie sprzedawać), albo innych przetworów opartych na płodach rolnych?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Warzelnię 50 l. ma minibrowar Lovac w Siroki Brijeg w Bośni. Robią tylko 2 piwa na potrzeby własnego pubu.
Te dwa pozostałe w Bośni mają niewiele większą warzelnię:
The Brew Pub w Sarajewie
Olbridż w Mostarze obecnie
i w zeszłym roku znacznie mniejsza warzelnia
Czyli można na początek ? Można, zwłaszcza jeśli jest to domowa produkcja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Penguin Wyświetlenie odpowiedziChciałbym przeczytać ten artykuł Artezana o otwieraniu mnibrowaru, ale link chyba wygasł. Można to jeszcze gdzieś znaleźć?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedziBardziej dogłębnie zostało to wydane drukiem w bodajże jesiennym i zimowym numerze Piwowara z 2012 r. Archiwalne numery na pewno są jeszcze dostępne w sprzedaży w PSPD.
Comment
-
-
Otwieranie takiego mikrusa dla samej satysfakcji jest dla właściciela na pewno ogromnie budujące, ale nadal uważam, że otwieranie takiego, czy nawet ciut większego browaru jest nieekonomiczne. Choć w ten sposób można do już istniejącego lokalu ściągnąć nową grupę konsumentów. Niemniej jednak 50 litrów to jest zwyczajnie za mało. Co to jest ~100 kufli miesięcznie...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Swaroga Wyświetlenie odpowiedziCzyli każdą 50l warkę będę musiał rejestrować ile ma ona plato ? Taki supermini browar to około 50hl rocznie a planuje mieć prawie każdą warkę inna.Last edited by fidoangel; 2015-07-29, 22:22."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment