Witajcie,
ostatnio uwarzyłem sobie warke z książki Richard Lehrl - Domowe Warzenie Piwa. Pan Richard podał następujący przepis mniejwiecej taki: 38% pilzenskiego, 58% pszenicznego 4% karmelowego jasnego, i nazwał to piwo jako Weizenelfe (Jasne piwo pszeniczne)
Zastanawia mnie, czy nazwa Weizenelfe jest poprawna? nie mogę znaleźć informacji na temat takiego gatunku, internet jest pusty. Być może to błąd tłumacza, co myślicie?
Wojtek
ostatnio uwarzyłem sobie warke z książki Richard Lehrl - Domowe Warzenie Piwa. Pan Richard podał następujący przepis mniejwiecej taki: 38% pilzenskiego, 58% pszenicznego 4% karmelowego jasnego, i nazwał to piwo jako Weizenelfe (Jasne piwo pszeniczne)
Zastanawia mnie, czy nazwa Weizenelfe jest poprawna? nie mogę znaleźć informacji na temat takiego gatunku, internet jest pusty. Być może to błąd tłumacza, co myślicie?
Wojtek
Comment