nielubiane piwo?!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marex
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2001.08
    • 12

    #16
    i ja ostatnio nie, jakies takie wodniste.....

    Comment

    • Faltarn
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2001.04
      • 133

      #17
      a od wody w Odrze prosze sie odczepić ostatnio zaczeła nmiej śmierdzieć i przejżystość sie poprawila o 5 cm ale zawsze

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        O, Faltarn, przekroczyłeś setkę, gratulacje, staruszku

        Co do wody z Odry - dla odmiany Tyskie i Lech to jak woda mineralna przefiltrowana i odsączona ze wszystkich składników poza pure H2O...
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Cordel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 1087

          #19
          Krolewskie i imperator rzadza hehe
          "Mam powody
          Powstrzymywać się od wody.
          Od wody mnie w brzuchu kole:
          Pijam tylko alkohole."
          Jan Lemański

          Comment

          • Gizbern
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.07
            • 89

            #20
            Tak się składa że piję właśnie Piasta czytając ten wątek i jestem przyjaźnie usposobiony do wszystkich i wszystkiego Dodam tylko: ten Piast to Porter i to w dodatku niepierwszy dzisiaj

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23960

              #21
              jeśli jeszcze jesteś, możesz zerknąć na jego zaw. alkoholu i ekstrakt i podrzucić tutaj?
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • Gizbern
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.07
                • 89

                #22
                Służę uprzejmie, Kierowniku panie!

                Porter: ekstrakt 22%, zawartość alkoholu 9,5%.

                A tak to piwo mi wchodzi:

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23960

                  #23
                  dzięki, tego właśnie szukałem ostatnio.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • sensor
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2001.02
                    • 817

                    #24
                    Sensor się nie obraził.

                    Sensor szanuje czyjeś zdanie.

                    Sensor mało się ostatnio udziela, ale to się wkrótce zmieni.


                    Pozdrawiam

                    sensor
                    Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                    Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                    Comment

                    • pjenknik
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.08
                      • 3388

                      #25
                      Może i woda w Odrze się poprawiła, ale dalej nie da się jej pić, w postaci piwa i herbaty. Śmierdzi i jest obrzydliwa...
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #26
                        A kiedy ostatnio piłeś Piasta? Chyba dawno...
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • pjenknik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.08
                          • 3388

                          #27
                          Ostatnio to gdzieś we w okolicy Piastonaliów, Agronaliów, Wuefaliów, Ekonomaliów czy jak się ten cykl imprez nazywa. Było mi żle, naprawdę żle.....
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Comment

                          • grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

                            #28
                            Marusia napisał(a)
                            O, Faltarn, przekroczyłeś setkę, gratulacje, staruszku

                            Co do wody z Odry - dla odmiany Tyskie i Lech to jak woda mineralna przefiltrowana i odsączona ze wszystkich składników poza pure H2O...

                            Może ktoś z Uczonych Kolegów będzie tak miły i udzieli mi wyjaśnień, jakie to składniki wody, obok samej wody, powinny znaleźć się w wodzie do produkcji piwa ?

                            Comment

                            • Karolinka
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.02
                              • 129

                              #29
                              Wyklad o wodzie

                              Co do wody uzywanej w browarach do celow technologicznych powinna spelniac wymagania wody pitnej. Poza tym uwaza sie ze woda stosowana do produkcji piwa jasnego nie powinna miec wysokiej twardosci, a wazny jest rowniez stosunek twardosci weglanowej do nieweglanowej. Powinna miec tez niska alkakicznosc...
                              Jest jeszcze pare ciekawych rzeczy dotyczacych wody, ale juz wam tego oszczedze
                              Piwoszka Karolcia:)

                              --------------------------------

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23960

                                #30
                                nie no, ależ proszę, kontynuuj.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X