nielubiane piwo?!

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marex
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2001.08
    • 12

    #16
    i ja ostatnio nie, jakies takie wodniste.....

    Comment

    • Faltarn
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2001.04
      • 133

      #17
      a od wody w Odrze prosze sie odczepić ostatnio zaczeła nmiej śmierdzieć i przejżystość sie poprawila o 5 cm ale zawsze

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        O, Faltarn, przekroczyłeś setkę, gratulacje, staruszku

        Co do wody z Odry - dla odmiany Tyskie i Lech to jak woda mineralna przefiltrowana i odsączona ze wszystkich składników poza pure H2O...
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Cordel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 1087

          #19
          Krolewskie i imperator rzadza hehe
          "Mam powody
          Powstrzymywać się od wody.
          Od wody mnie w brzuchu kole:
          Pijam tylko alkohole."
          Jan Lemański

          Comment

          • Gizbern
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.07
            • 89

            #20
            Tak się składa że piję właśnie Piasta czytając ten wątek i jestem przyjaźnie usposobiony do wszystkich i wszystkiego Dodam tylko: ten Piast to Porter i to w dodatku niepierwszy dzisiaj

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 24055

              #21
              jeśli jeszcze jesteś, możesz zerknąć na jego zaw. alkoholu i ekstrakt i podrzucić tutaj?
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • Gizbern
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.07
                • 89

                #22
                Służę uprzejmie, Kierowniku panie!

                Porter: ekstrakt 22%, zawartość alkoholu 9,5%.

                A tak to piwo mi wchodzi:

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 24055

                  #23
                  dzięki, tego właśnie szukałem ostatnio.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • sensor
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2001.02
                    • 817

                    #24
                    Sensor się nie obraził.

                    Sensor szanuje czyjeś zdanie.

                    Sensor mało się ostatnio udziela, ale to się wkrótce zmieni.


                    Pozdrawiam

                    sensor
                    Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
                    Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.

                    Comment

                    • pjenknik
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.08
                      • 3388

                      #25
                      Może i woda w Odrze się poprawiła, ale dalej nie da się jej pić, w postaci piwa i herbaty. Śmierdzi i jest obrzydliwa...
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Comment

                      • Marusia
                        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

                        #26
                        A kiedy ostatnio piłeś Piasta? Chyba dawno...
                        www.warsztatpiwowarski.pl
                        www.festiwaldobregopiwa.pl

                        www.wrowar.com.pl



                        Comment

                        • pjenknik
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.08
                          • 3388

                          #27
                          Ostatnio to gdzieś we w okolicy Piastonaliów, Agronaliów, Wuefaliów, Ekonomaliów czy jak się ten cykl imprez nazywa. Było mi żle, naprawdę żle.....
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Comment

                          • grzech
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.04
                            • 4592

                            #28
                            Marusia napisał(a)
                            O, Faltarn, przekroczyłeś setkę, gratulacje, staruszku

                            Co do wody z Odry - dla odmiany Tyskie i Lech to jak woda mineralna przefiltrowana i odsączona ze wszystkich składników poza pure H2O...

                            Może ktoś z Uczonych Kolegów będzie tak miły i udzieli mi wyjaśnień, jakie to składniki wody, obok samej wody, powinny znaleźć się w wodzie do produkcji piwa ?

                            Comment

                            • Karolinka
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2002.02
                              • 129

                              #29
                              Wyklad o wodzie

                              Co do wody uzywanej w browarach do celow technologicznych powinna spelniac wymagania wody pitnej. Poza tym uwaza sie ze woda stosowana do produkcji piwa jasnego nie powinna miec wysokiej twardosci, a wazny jest rowniez stosunek twardosci weglanowej do nieweglanowej. Powinna miec tez niska alkakicznosc...
                              Jest jeszcze pare ciekawych rzeczy dotyczacych wody, ale juz wam tego oszczedze
                              Piwoszka Karolcia:)

                              --------------------------------

                              Comment

                              • ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 24055

                                #30
                                nie no, ależ proszę, kontynuuj.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • AaLeX
                                  Frankfurter Brauhaus, Eber Pils
                                  AaLeX
                                  Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
                                  2024-01-16, 08:58
                                • dadek
                                  Ústí nad Labem, Horova 6, Ústecká pivotéka
                                  dadek
                                  Kilka minut od samego centrum miasta czyli Mírového náměstí, możemy napić się kraftowych piw z najlepszych czeskich browarów rzemieślniczych. Knajpka mieści się w podwórzu otoczonym kamienicami. Prosto, nowocześnie ale przyjemnie zaaranżowane wnętrze może pomieścić kilkudziesięciu...
                                  2021-08-30, 02:02
                                • heckler
                                  Ostrava, Družební 460/122, Pivovar Medojed
                                  heckler
                                  Najwyżej położona dzielnica Ostravy - Krásné Pole równiez może pochwalić się swoim browarem. W sumie to browar Medojed działa tam już od końca roku 2018, ale zanim rozkręcili się na dobre musiało minąć trochę czasu. Dwukrotnie wybieraliśmy się tam w zeszłym roku, ale przez długi...
                                  2020-03-13, 08:28
                                • pietrus96
                                  Osad w butelkach
                                  pietrus96
                                  Cześć,
                                  dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
                                  2024-01-13, 21:24
                                • abelincoln
                                  Nowa Zelandia, Christchurch, 84 Falsgrave Street - Brew Academy - ChinChiller
                                  abelincoln
                                  Brew Academy - ChinChiller Brewery znajduje się na dość dalekich przedmieściach Christchurch. Na tyle dalekich, że nie mam pojęcia, jak tam się Ci wszyscy ludzie zjawiaja. Ja dralowalem przez jakieś tereny przemysłowe, gdzie wieczorem nie było żywej duszy i nawet samochód - poza głównymi...
                                  2023-11-27, 19:13
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...