i ja ostatnio nie, jakies takie wodniste.....
nielubiane piwo?!
Collapse
X
-
O, Faltarn, przekroczyłeś setkę, gratulacje, staruszku
Co do wody z Odry - dla odmiany Tyskie i Lech to jak woda mineralna przefiltrowana i odsączona ze wszystkich składników poza pure H2O...
Comment
-
-
jeśli jeszcze jesteś, możesz zerknąć na jego zaw. alkoholu i ekstrakt i podrzucić tutaj?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
dzięki, tego właśnie szukałem ostatnio.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Sensor się nie obraził.
Sensor szanuje czyjeś zdanie.
Sensor mało się ostatnio udziela, ale to się wkrótce zmieni.
Pozdrawiam
sensorDowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Może i woda w Odrze się poprawiła, ale dalej nie da się jej pić, w postaci piwa i herbaty. Śmierdzi i jest obrzydliwa...
Comment
-
-
A kiedy ostatnio piłeś Piasta? Chyba dawno...
Comment
-
-
Ostatnio to gdzieś we w okolicy Piastonaliów, Agronaliów, Wuefaliów, Ekonomaliów czy jak się ten cykl imprez nazywa. Było mi żle, naprawdę żle.....
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
O, Faltarn, przekroczyłeś setkę, gratulacje, staruszku
Co do wody z Odry - dla odmiany Tyskie i Lech to jak woda mineralna przefiltrowana i odsączona ze wszystkich składników poza pure H2O...
Może ktoś z Uczonych Kolegów będzie tak miły i udzieli mi wyjaśnień, jakie to składniki wody, obok samej wody, powinny znaleźć się w wodzie do produkcji piwa ?
Comment
-
-
Wyklad o wodzie
Co do wody uzywanej w browarach do celow technologicznych powinna spelniac wymagania wody pitnej. Poza tym uwaza sie ze woda stosowana do produkcji piwa jasnego nie powinna miec wysokiej twardosci, a wazny jest rowniez stosunek twardosci weglanowej do nieweglanowej. Powinna miec tez niska alkakicznosc...
Jest jeszcze pare ciekawych rzeczy dotyczacych wody, ale juz wam tego oszczedzePiwoszka Karolcia:)
--------------------------------
Comment
-
-
nie no, ależ proszę, kontynuuj.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment