Witam, na wstępie przepraszam jeśli zakładam temat nie w tym dziale, ale jeśli chodzi o warzenie piw można powiedzieć, że jestem upośledzony. Nie zabierając cennego miejsca w temacie, przejdę do sedna.
W pracy powierzono mi zadanie znalezienia producenta maszyn/urządzeń do produkcji kwasu chlebowego, który byłby wytwarzany na miejscu w restauracji w ilościach szczątkowych (myślę, że koło 40-50 litrów tygodniowo). Po moich nieudolnych próbach mam jeden wniosek - w Polsce kwas chlebowy (poza Van Purem) sprowadza się z kosmosu i nikt nie sprzedaje takich maszyn. Dostałem również informację, że kwas chlebowy można robić w amatorskich/domowych urządzeniach do warzenia piwa. Dlatego też moje kroki skierowałem do Was. Po pierwsze:
- Czy to prawda, że kwas chlebowy można robić czymś a'la Brumeister?
- Czy ktoś z Was zna - albo jeszcze lepiej - jest producentem/dystrybutorem takiego ustrojstwa?
- Czy ktoś z Was zna firmę albo specjalistę, który mógłby mi pomóc? (ponieważ sprawa ma charakter komercyjny a nie charytatywny, głębsza pomoc w rozwiązaniu problemu produkcji kwasu chlebowego znajdzie swoje odbicie w stanie konta bankowego osoby pomagającej)
Więcej grzechów już nie pamiętam. Proszę tylko nie sugerować zakupu gotowego kwasu chlebowego. Szefostwo chce produkować swój napój, a słowo szefa - rzecz święta (a przynajmniej przed wypłatą). Będę wdzięczny za każdą odpowiedź - no prawie każdą. Być może oszczędzi mi ona wizyty na dywaniku u szefa.
W pracy powierzono mi zadanie znalezienia producenta maszyn/urządzeń do produkcji kwasu chlebowego, który byłby wytwarzany na miejscu w restauracji w ilościach szczątkowych (myślę, że koło 40-50 litrów tygodniowo). Po moich nieudolnych próbach mam jeden wniosek - w Polsce kwas chlebowy (poza Van Purem) sprowadza się z kosmosu i nikt nie sprzedaje takich maszyn. Dostałem również informację, że kwas chlebowy można robić w amatorskich/domowych urządzeniach do warzenia piwa. Dlatego też moje kroki skierowałem do Was. Po pierwsze:
- Czy to prawda, że kwas chlebowy można robić czymś a'la Brumeister?
- Czy ktoś z Was zna - albo jeszcze lepiej - jest producentem/dystrybutorem takiego ustrojstwa?
- Czy ktoś z Was zna firmę albo specjalistę, który mógłby mi pomóc? (ponieważ sprawa ma charakter komercyjny a nie charytatywny, głębsza pomoc w rozwiązaniu problemu produkcji kwasu chlebowego znajdzie swoje odbicie w stanie konta bankowego osoby pomagającej)
Więcej grzechów już nie pamiętam. Proszę tylko nie sugerować zakupu gotowego kwasu chlebowego. Szefostwo chce produkować swój napój, a słowo szefa - rzecz święta (a przynajmniej przed wypłatą). Będę wdzięczny za każdą odpowiedź - no prawie każdą. Być może oszczędzi mi ona wizyty na dywaniku u szefa.
Comment