W sumie Bytów to ich "macierzysty", więc jakby na swoim.
Bankrutujący kontraktowiec
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedziW sumie Bytów to ich "macierzysty", więc jakby na swoim.
Browar w Bytowie nazywa się Bytów Browar Kaszubski, a nie Browar Olimp.
Dla mnie Olimp to nadal cyganieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziAlbo jakby albo na swoim
Browar w Bytowie nazywa się Bytów Browar Kaszubski, a nie Browar Olimp.
Dla mnie Olimp to nadal cyganie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziDo piachu w tym roku poszły Bulkers i Pavlacz. Ostatnie piwa w I poł. roku. Aktywność na FB żadna. No chyba, że powstaną jak feniks z popiołów. JAP też mało aktywny. Czyżby koniec?
Ktoś coś wie? Na Untappd pojawiły się świeże oceny ich piw, ale bardzo nisko ocenione. Chyba nie wygrzebane z lochów jakiegoś sklepu?!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie minęło jeszcze 2-3 lata, a kilku już przeszło na swoje "gary", by wspomnieć Bazyliszka i Olimpa. W drodze Perun, AleBrowar, Gzub, Waszczukowe, Sandomierz, na Pincie kończąc. Także nie jest tak źle
Natomiast zakup istniejącego, starego czy na granicy bankructwa browaru fizycznego przez kontraktowców to jednak zbyt duża skala i zbyt duża inwestycja. Samodzielnie niewykonalna lub nieekonomiczna. Dla przypomnienia kilka małych browarów założonych w latach 90-tych poszło za bezcen (sam sprzęt) lub na złom.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie minęło jeszcze 2-3 lata, a kilku już przeszło na swoje "gary", by wspomnieć Bazyliszka i Olimpa. W drodze Perun, AleBrowar, Gzub, Waszczukowe, Sandomierz, na Pincie kończąc. Także nie jest tak źlepozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziDla mnie Olimp to nadal cyganie
Czy on też cygani?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziŁukasz Kojro mimo otwarcia Palatum nie zrezygnował z marki Faktoria.
Czy on też cygani?
Czyżby Faktoria jako miejsce produkcji podawała uwarzone w browarze Faktoria/uwarzone przez br. Faktoria w browarze Palatum/uwarzone w Zodiak?
Pendi, please, nie komplikuj i nie wydziwiaj, to że ktoś z kimś współpracuje nie znaczy, że ma dwa browary w jednym, bo tak nie jest. Palatum to browar, Faktoria to cyganie.
PS. A jak wsiada na wozy i pędzi z tabunem w świat to tak, wtedy jest cyganemLast edited by becik; 2017-02-23, 14:10.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziFaktoria to cyganie.
PS. A jak wsiada na wozy i pędzi z tabunem w świat to tak, wtedy jest cyganem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziCo to jest "cygan"? Mógłbyś przybliżyć co masz na myśli pod tym pojęciem?
No, że Ty się o to pytasz to mnie dziwi bo określenie "gypsy" funkcjonuje już naprawdę od dość dawna...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWzięło mi się to z określeń kontraktowców poza granicami: "Gypsy Brewery....", czyli "browar cygański" czyli taki bez własnego domu/miejsca.
No, że Ty się o to pytasz to mnie dziwi bo określenie "gypsy" funkcjonuje już naprawdę od dość dawna...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWzięło mi się to z określeń kontraktowców poza granicami: "Gypsy Brewery....", czyli "browar cygański" czyli taki bez własnego domu/miejsca.
No, że Ty się o to pytasz to mnie dziwi bo określenie "gypsy" funkcjonuje już naprawdę od dość dawna...
Comment
-
-
Można by je też nazwać kukułczymi
W końcu zwą takie za granicą nie tylko gyspy, ale i cuckoo.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMożna by je też nazwać kukułczymi
W końcu zwą takie za granicą nie tylko gyspy, ale i cuckoo.
cygańską kukułkę lecącą ku bankructwu. To chyba różowa wizja rady kontestatorów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziOczywiście, że wiem co to gypsy brewery. Czyli browarcygański ok, kontraktowy nie ok?
Nie pisałem więc "browar cygański" tylko cyganie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment