Ktoś ma układ i dlatego pojawiają się taki butelki.Produkcja idzie pełną parą,ale to my płacimy.Cena piwa zawiera też opakowanie.Polska to bogaty kraj i stać nas na takie marnotrastwo.Bezrobocie-to taki beznadziejny żart.
Dlaczego kaucja za butelke z piwa jest dalej problemem.
Collapse
X
-
mówisz polak kombinuje i masz rację... sam oddaję np. butelki z słowackiego Sarisa jako Lech-Tyskie, a te dojlidopodobne gdzie tylko przyjmują bez ograniczeń nie patrząc na brak etykietki. nie robię tego jednak po to by kogoś oszukać... w ten sposób butelki trafiają do ponownego obiegu a nie na śmieci.Comment
-
Muszę potwierdzić wcześniejsze wypowiedzi o tym, że coraz gorzej ze skupem butelek w małych sklepach. Ostanio spotykam się z odmową przyjęcia butelek na wymianę, ze względu na różne etykiety . I chodzi tu o butelki z obszaru jednego browaru. Przykład: kupowałem Harnasia Okocimia a zdawałem butelki z Okocimia Jasnego Pełnego. Jest problem, bo tego drugiego nie ma w ofercie sklepu i odbiorca ich nie przyjmie. Po dłuższej wymianie zdań pani za kasą przyjęła wielce obrażona (nawet porównywała butelki hehe).
Aż strach pomyśleć jakbym zabrał butelki po Piaście.Comment
-
mam swój sposób na pozbywanie sie nadmiaru butelek, jako że zbieram etykiety wiadomo, wszytsko odklejam więc butelki oddaje bez etykiet, zawsze biorę o jedną dwie butelki więcej niz kupuję i w ten sposób powolutku to schodzi,a jak ktoś ma obiekce, że bez etykiet to mówię, ze zbieram więc odklejam i po sprawie, w ten sposób udaje mi się oddać bezzwrotne z Broka (prawie identyczne z butelkami KP)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
robox napisał(a)
Ale chyba nie te zielone po Samborze- exportGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Kaucja za butelki w Auchan
Na pragonie kaucja za butelki wyonsi 0,40 zł. Ostanio jak oddawałem butelki do maszyny zwrot wynosił 0,35 zł. Może ktoś sie orientuje jak to jest teraz?
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Odp: Kaucja za butelki w Auchan
arzy napisał(a)
Na pragonie kaucja za butelki wyonsi 0,40 zł. Ostanio jak oddawałem butelki do maszyny zwrot wynosił 0,35 zł. Może ktoś sie orientuje jak to jest teraz?
U mnie (w Gorzowie) w Tesco automłot daje 0,20 zł. Jednak trzeba im oddać honor, bo biorą kaucję też 0,20 zł.
Dalej już same różnice: są dwa Tesco. Jeden (przerobiony z Hit) przyjmuje poprzez maszynę (sprawną!!! Nawet pełne skrzynki dobrze liczy). Drugi (nowy! Tu już jest koszmar!!!) przyjmuje za okazaniem paragonu przez znudzoną życiem panienkę . Tak więc trzeba przytaszczone przez siebie flaszki zostawić w przechowalni (ta sama panienka ), kupić piwo (butelki na regałach - nie ma skrzynek - cóż za porządek ) z paragonem do panienki , krótka wymiana zdań z tą...(potrafiła spytać się: czy ja tak dużo piwa piję, że tyle butelek?) i już stajesz się posiadaczem lekko połyskujących środków płatniczych NBP . Byłem raz i nigdy więcej!!!
Niby ta sama firma a jak różnie załatwia się tą samą sprawę...
Żadna płaca nie hańbi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
FCJP
Seler_32 napisał(a)
HA!!!
A co wy na to, że zapłaciłem kałcję za butelke bezzwrotną???
Niestety zorientowłaem się dopiero po fakcie.
Absurd
kaucję!!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Piecia napisał(a)
HA!! Tym razem dla mnie się udało kogos złapać
kaucję!!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Seler_32 napisał(a)
HA!!!
A co wy na to, że zapłaciłem kałcję za butelke bezzwrotną???
Niestety zorientowłaem się dopiero po fakcie.
Absurd
Żadna płaca nie hańbi...
-
Odp: Odp: Kaucja za butelki w Auchan
BROWARIEC napisał
Tak więc trzeba przytaszczone przez siebie flaszki zostawić w przechowalni (ta sama panienka ), kupić piwo (butelki na regałach - nie ma skrzynek - cóż za porządek ) z paragonem do panienki
Ale...
Ale ostatnio dowiedziałem się, że pani w skupie może przyjąć butelki "wypłacając" za nie kupon do zrealizowania przy kasie zamiast gotówki. I wszystko gra!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Odp: Odp: Odp: Kaucja za butelki w Auchan
jerzy napisał(a)
W Tesco pod Wrocławiem butelki punkt przyjmowania butelek jest na hali (i to na samym końcu patrząc od wejścia) - więc trzeba raz wejść na sklep by kupić piwo, a potem raz jeszcze przebiec sie po całym, by oddać butelki. Koszmar.
Ale...
Ale ostatnio dowiedziałem się, że pani w skupie może przyjąć butelki "wypłacając" za nie kupon do zrealizowania przy kasie zamiast gotówki. I wszystko gra!
Żadna płaca nie hańbi...
Comment