Ktoś ma układ i dlatego pojawiają się taki butelki.Produkcja idzie pełną parą,ale to my płacimy.Cena piwa zawiera też opakowanie.Polska to bogaty kraj i stać nas na takie marnotrastwo.Bezrobocie-to taki beznadziejny żart.
Dlaczego kaucja za butelke z piwa jest dalej problemem.
Collapse
X
-
mówisz polak kombinuje i masz rację... sam oddaję np. butelki z słowackiego Sarisa jako Lech-Tyskie, a te dojlidopodobne gdzie tylko przyjmują bez ograniczeń nie patrząc na brak etykietki. nie robię tego jednak po to by kogoś oszukać... w ten sposób butelki trafiają do ponownego obiegu a nie na śmieci.
Comment
-
-
Muszę potwierdzić wcześniejsze wypowiedzi o tym, że coraz gorzej ze skupem butelek w małych sklepach. Ostanio spotykam się z odmową przyjęcia butelek na wymianę, ze względu na różne etykiety. I chodzi tu o butelki z obszaru jednego browaru. Przykład: kupowałem Harnasia Okocimia a zdawałem butelki z Okocimia Jasnego Pełnego. Jest problem, bo tego drugiego nie ma w ofercie sklepu i odbiorca ich nie przyjmie. Po dłuższej wymianie zdań pani za kasą przyjęła wielce obrażona (nawet porównywała butelki hehe).
Aż strach pomyśleć jakbym zabrał butelki po Piaście.
Comment
-
-
mam swój sposób na pozbywanie sie nadmiaru butelek, jako że zbieram etykiety wiadomo, wszytsko odklejam więc butelki oddaje bez etykiet, zawsze biorę o jedną dwie butelki więcej niz kupuję i w ten sposób powolutku to schodzi,a jak ktoś ma obiekce, że bez etykiet to mówię, ze zbieram więc odklejam i po sprawie, w ten sposób udaje mi się oddać bezzwrotne z Broka(prawie identyczne z butelkami KP)
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
robox napisał(a)
Ale chyba nie te zielone po Samborze- exportGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kaucja za butelki w Auchan
Na pragonie kaucja za butelki wyonsi 0,40 zł. Ostanio jak oddawałem butelki do maszyny zwrot wynosił 0,35 zł. Może ktoś sie orientuje jak to jest teraz?
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Odp: Kaucja za butelki w Auchan
arzy napisał(a)
Na pragonie kaucja za butelki wyonsi 0,40 zł. Ostanio jak oddawałem butelki do maszyny zwrot wynosił 0,35 zł. Może ktoś sie orientuje jak to jest teraz?
U mnie (w Gorzowie) w Tesco automłot daje 0,20 zł. Jednak trzeba im oddać honor, bo biorą kaucję też 0,20 zł.
Dalej już same różnice: są dwa Tesco. Jeden (przerobiony z Hit) przyjmuje poprzez maszynę (sprawną!!! Nawet pełne skrzynki dobrze liczy). Drugi (nowy! Tu już jest koszmar!!!) przyjmuje za okazaniem paragonu przez znudzoną życiem panienkę. Tak więc trzeba przytaszczone przez siebie flaszki zostawić w przechowalni (ta sama panienka
), kupić piwo (butelki na regałach - nie ma skrzynek - cóż za porządek
) z paragonem do panienki
, krótka wymiana zdań z tą...
(potrafiła spytać się: czy ja tak dużo piwa piję, że tyle butelek?) i już stajesz się posiadaczem lekko połyskujących środków płatniczych NBP
. Byłem raz i nigdy więcej!!!
Niby ta sama firma a jak różnie załatwia się tą samą sprawę...
Żadna płaca nie hańbi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Comment
-
-
FCJP
Seler_32 napisał(a)
HA!!!
A co wy na to, że zapłaciłem kałcję za butelke bezzwrotną???
Niestety zorientowłaem się dopiero po fakcie.
Absurd
kaucję!!Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Odp: FCJP
Piecia napisał(a)
HA!! Tym razem dla mnie się udało kogos złapać
kaucję!!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Seler_32 napisał(a)
HA!!!
A co wy na to, że zapłaciłem kałcję za butelke bezzwrotną???
Niestety zorientowłaem się dopiero po fakcie.
Absurd!
Żadna płaca nie hańbi...
Comment
-
-
Odp: Odp: Kaucja za butelki w Auchan
BROWARIEC napisał
Tak więc trzeba przytaszczone przez siebie flaszki zostawić w przechowalni (ta sama panienka), kupić piwo (butelki na regałach - nie ma skrzynek - cóż za porządek
) z paragonem do panienki
Ale...
Ale ostatnio dowiedziałem się, że pani w skupie może przyjąć butelki "wypłacając" za nie kupon do zrealizowania przy kasie zamiast gotówki. I wszystko gra!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Odp: Odp: Odp: Kaucja za butelki w Auchan
jerzy napisał(a)
W Tesco pod Wrocławiem butelki punkt przyjmowania butelek jest na hali (i to na samym końcu patrząc od wejścia) - więc trzeba raz wejść na sklep by kupić piwo, a potem raz jeszcze przebiec sie po całym, by oddać butelki. Koszmar.
Ale...
Ale ostatnio dowiedziałem się, że pani w skupie może przyjąć butelki "wypłacając" za nie kupon do zrealizowania przy kasie zamiast gotówki. I wszystko gra!! Wygląda na to, że w tej firmie nikt chyba nad tym nie panuje... Taka firma...
Żadna płaca nie hańbi...
Comment
-
Comment