Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Lager ponad wszystko
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziPrzy czym warzony - poza kilkoma rejonami - z marnym skutkiem, jak już pisałem w tym wątku.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPrzed 3 laty, to mało kto wiedział cokolwiek o nowofalowych chmielach. Wszyscy niemal startowaliśmy z tego samego poziomu 2 lata temu.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Byłeś w USA i Australii?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziO chmielach może tak, ale są ludzie, którzy przed "rewolucją" byli już "opici" w tematach niemieckich czy belgijskich, bo z tym nie było problemów raczej;
ehhh, trzeba jednak młodzieży przypominać historię. W tamtych czasach nic nie było. Radocha była jak się pojawił z Plusie niemiecki pszeniczniak.
Belgi miałeś jak sobie pojechałeś do Belgii.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedziA co sądzisz o tych, którzy siedzą od dwóch lat, i dla nich istnieje tylko IPA i pochodne?
Sam pije głównie ale, bo bardziej mnie zadawalają, szczególnie że pije piwa tylko degustacyjnie. Od lat mi się nie zdążyło żebym wypił 3 takie same piwa. Nie odpędzam się od porterów bałtyckich ale chętnie widziałbym więcej nowofalowych lagerów bo wiem na przykładach zagranicznych, że fajnie to wychodzi.
Nie sądzę też aby ci ludzie pili w życiu tylko ale. Napewno zaczynali od lagerow jak każdy ale dopiero IPA zamieszala im w głowie. Nie dziwię się, sam miałem podobnie. Ale z czasem rośnie świadomość i wtedy też zauważa się niekwestionowane zalety lagerów. To tak jak z filmami: po obejrzeniu wszystkich dzieł Antonioniego, fajnie jest obejrzeć sobie Rambo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziehhh, trzeba jednak młodzieży przypominać historię. W tamtych czasach nic nie było. Radocha była jak się pojawił z Plusie niemiecki pszeniczniak.
Belgi miałeś jak sobie pojechałeś do Belgii.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
2-3 lata temu rewolucja trwała już w najlepsze.
Przed rewolucją to było 8 lat temu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Wtedy nie było problemu z belgijskimi, sam swoje pierwsze belgi piłem 6-7 lat temu. Nawet w almie wtedy można było dostać La Trappe. Pewnie Jacerowi chodziło o odległe czasy w stylu 2006 rok. Co innego że cena była zaporowa. Wtedy np z ciężkim bólem wydawalem 20zl na duże piwo a inni byli w szoku że "tyle dałeś za piwo?"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi2-3 lata temu rewolucja trwała już w najlepsze.
Przed rewolucją to było 8 lat temu.
Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziAle to pojedyńcze wypadki. W tamtym czasie, takie miejsca w pl można było policzyć na palcach jednej dłoni a i tak nie wszystkie się przydały.
A przykład sklepu przy Polnej pokazuje też, jaką rolę odgrywa moda - tamten zamknął się dość szybko, a obecnie działa tam chyba z powodzeniem kolejny. Mimo że tamten oferował rarytasy (na tamten czas oczywiście), a obecny oferuje to, co co najmniej 10 innych sklepów w stolicy.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Swoje pierwsze belgijskie piwa kupowałem w Almie w 2002 roku. 8 lat temu już jakiś przekrój miałem i wiedziałem co to są "piwa belgijskie". Hameryka wskoczyła dopiero niedawno i ludzi 8 lat temu znających piwa z USA było niewielu. Zazwyczaj ci, którzy stamtąd wrócili.
Comment
-
Comment