Ho ho! to Carlsberg goni ostro piwną rewolucję KP wystawiając na przeciw nowofalowemu pszeniczniakowi książęcemu swojego radlera z colą i limonką. Jest szansa że z tej strony nic kontraktowcom nie grozi,chyba że to oni chytrze skierowali ten peleton na boczne polskie drogi. Niepokoi trochę ten polaris, chociaż chmielenie na zimno pewnie skończy się na złożeniu polarisa w lodówce na lepsze czasy.
Piwne newsy - Polska - 2015
Collapse
X
-
KP również nie śpi - niedługo pojawi się Tyskie Radler, a już teraz ruszyła sprzedaż Kozela (na razie dwa). Docelowo na rynek ma trafić 8 czeskich piw - na razie nie wiem jakich.Comment
-
1. PU
2. Kozel 10 ciemny
3. Kozel 11
4. Kozel 12
5. Gambrinus 10
6. Gambrinus 11
7. Gambrinus 12
8. Radegast 12
Zostają jeszcze 3 rodzaje Mastera, oraz raczej mało prawdopodobne: Primus, Klasik, Kozel 10 jasny, Radegast 10.
A może 2 wersje bezalkoholowego Birella?
Trzeba jeszcze pamiętać o planach 12 własnych nowych piw.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2015-03-11, 09:28.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
dwa kozele wysypały się do ulotek sieci handlowych
ceny takie jakie były przed wysypem
Okocim Radler Cola z limonką
cytrusowa lemionada z piwem o smaku coli z limonką
Za rok wysypią:
radler o smaku radlera z cytryną, która ma smak limonki z nutą dzikiej pomarańczy moczonej w coli, która smakuje imbirem moczonym w soku z czerwonego grejpfruta.
alk. 0,5%Comment
-
Ale w tesco spotkałem i nabyłem Carlsberg nox. Zobaczymy co zrobili z tym chmielem. Cena 3,60 czy coś koło tegoComment
-
No tu wielkiego ruchu nie mają, możemy się pobawić i postrzelać:
1. PU
2. Kozel 10 ciemny
3. Kozel 11
4. Kozel 12
5. Gambrinus 10
6. Gambrinus 11
7. Gambrinus 12
8. Radegast 12
Zostają jeszcze 3 rodzaje Mastera, oraz raczej mało prawdopodobne: Primus, Klasik, Kozel 10 jasny, Radegast 10.
A może 2 wersje bezalkoholowego Birella?
Trzeba jeszcze pamiętać o planach 12 własnych nowych piw.Comment
-
Dziś widziałem Ciemnego Kozła i Jasnego w sklepie. Czarny jest z firmowym kapslem. Jasny z golasem. Cena 4.40.
Ale żeby było coś jeszcze to dodam, że Ursa chyba szykuje jakiś firmowy lokal w Krakowie. To ogłoszenie jakoś ma dość szeroko określone kwalifikacje.Comment
-
ciemny kozel dziś spikany w Tesco wykazał 3,99zł na liczniku
jasny pewnie też coś koło tegoComment
-
Ale żeby było coś jeszcze to dodam, że Ursa chyba szykuje jakiś firmowy lokal w Krakowie. To ogłoszenie jakoś ma dość szeroko określone kwalifikacje.
Lokalizacja: Plac Wolnica, między Podkową a Via Caffee (jest tam obecnie zamknięty lokalik z szybami oklejonymi Ursowym miśkiem).Comment
-
Comment
-
w Lecrercu oba Kozele po 3,49 zł, dodam że butelka jako bezzwrotna. Kto ma blisko do Czech zwróci mu się kolejne 50 groszy.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Comment
-
Ciekawa sprawa - na etykiecie Tyskiego Radlera po raz pierwszy w piwach KP zapisano, że piwo może być z jednego z trzech browarów KP - decyduje pierwsza cyfra kodu pod datą przydatności.
Niby nic nowego - dawno już o tym wiadomo, ale jednak jakiś postęp.Comment